Eğlence

Spotify’ın logosundaki yeşilin tonu neden açıldı?

spotify telif

spotify-logo-180615

Spotify, haftanın ilk günlerini uygulamalarına “küçük iyileştirmeler” getiren güncelleme paketleri yayınlamıştı. Ancak söz konusu güncellemeler için yapılan açıklamalarda, Spotify logosundaki yeşilin tonunun açılacağından bahsedilmemişti.

Güncellemenin ardından hem Spotify logosundaki hem de uygulama içindeki yeşillerde gözüken ton değişikliğinin farkına varan kullanıcılar, sosyal medya yoluyla bu değişime yönelik olumlu veya olumsuz görüşlerini paylaştılar. İnternetin doğası gereği genellikle olumsuz yorumlar ön plana çıkarken, Spotify neden renk değişikliğine gittiğini açıklamak konusunda fazla zaman kaybetmedi.

Spotify’ın tasarım şefi Tobias van Schneider, tasarım sitesi Dribble aracılığıyla yaptığı açıklamada, logodaki renk değişikliğinin şirketin bu yıl içinde başlattığı marka yenileme hamlesinin bir parçası olduğunu ifade etti. Kendilerinin de Spotify logosundaki “brokoli yeşili”ne alıştıklarını söyleyen van Schneider, logonun artık değişime muhtaç hâle geldiğini ve yeni yeşilin logoya daha canlı bir hava kazandırdığını belirtti. van Schneider, yeni Spotify yeşilinin uygulamanın genişleyen renk paletine uyumlu olduğunun da altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER