Eğlence

Spotify halka arz hazırlıklarında tempoyu artırmış gibi görünüyor

spotify muzik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify halka arzÇevrim içi müzik servisi Spotify’ın ücretli abone sayısı mart ayı itibarıyla 50 milyon seviyesine ulaşmıştı. Şirketin halka arza hazırlandığına dair dedikodular son birkaç aydır eskisi kadar gündeme gelmiyor. Ancak Spotify halka arz konusundaki haberleri yeniden gündeme taşıyabilecek bazı adımlar atmaya devam ediyor.

Spotify’ın elinde ciddi bir kullanıcı havuzu bulunsa da, şirketin trafiği gelire çevirememesi yatırımcıların servise ilişkin düşüncelerinin dalgalanmasına neden olmuştu. Spotify’ın sanatçılara düşük telif ücretleri ödemesi de, bazı ünlü isimlerin albümlerini serviste geç yayınlamasına veya hiç yayınlamamasına yol açmıştı.

Ancak geçtiğimiz hafta yaşanan bazı gelişmeler, çevrim içi müzik servisinin sorunlarını çözmek ve halka açılmak için istekli olduğu düşüncesini akıllara getirdi. Spotify; daha önce Disney’de COO’luk görevini yürüten Tom Staggs’i, İsveçli yatırımcı Cristina Stenbeck’i, YouTube’un eski üründen sorumlu başkan yardımcısı Shishir Mehrotra’yı ve eski Microsoft direktörü Padmasree Warrior’ı kadrosuna dahil etti.

Şirketin halka arz konusunda istekli olduğunu düşündüren adımları bununla da sınırlı kalmadı. Spotify, bir grup şarkı yazarı ve yayıncıyla arasındaki davayı da uzlaşmayla çözüme kavuşturdu. Şirket ödenmemiş mekanik telif hakları için taraflara toplam 43.4 milyon dolar vermeyi kabul etti. Spotify, çok sayıda şarkıda doğru veri girişi yapılmadığı için davacılara haklarını ödeyememişti.

Spotify halka arz konusunda bir tarih işaret etmiyor

Yönetim kadrosunun tecrübeli isimlerle takviye edilmesi ve sanatçılarla yaşanan sorunların çözümü, Spotify’ın halka arz öncesinde yolunu temizlemeyi istediğini gösteriyor. Ancak şirketten henüz olası halka arz tarihi konusunda bir işaret gelmediğini belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER