EğlenceManşetler

Spotify’dan “Önce ben buldum” demeyi sevenler için özel araç: Found Them First

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify-found-them-first-100915

“Çevrim içi servisler müziği öldürüyor mu?” sorusuna yanıt vermek zor. Ancak söz konusu servislerin en popülerlerinden biri olan Spotify’ın müzik snoblarını sevindirecek yeni aracıyla müzik zevkine biraz sekte vuracağını söylemek mümkün. “Found Them First” (Önce Buldum) adını taşıyan bir araç hazırlayan Spotify, kullanıcılarına dünya çapında popüler olmadan önce dinlemeye başladıkları şarkıcı ve grupları gösteriyor.

Spotify kullanıcılarının dinleme geçmişini tarayan Found Them First, “çıkış yapan” bir sanatçının çıkışı öncesinde dinlenip dinlenemediğini tespit etmeye çalışıyor. Spotify tarafından “çıkış yapan sanatçı” kategorisinde değerlendirilmek içinse 2013’ün ocak ve bu yılın haziran ayları arasında 20 milyon toplam dinleme rakamını aşmak ve en az yüzde 2000’lik bir büyüme oranı yakalamak gerekiyor.

Hangi sanatçıların bu kategoriye girdiği konusunda kesin bir şey söylemek zor olsa da, Spotify’ın Found Them First tanıtımlarında Lorde ve FKA Twigs’in varlığı göze çarpıyor.

Spotify’dan yapılan açıklamada, toplam kullanıcıların sadece yüzde 1 ila 15’lik bir kısmının “Önce ben buldum” şeklinde böbürlenebileceği belirtildi. Henüz bir keşfe imza atmamış olan kullanıcıların da unutmayan Spotify, hazırladığı “gelecek vadedenler” listesini sunmayı ihmal etmiyor.

İLGİLİ HABERLER