Eğlence

Spotify yeni aracıyla egzersizler için özel çalma listeleri oluşturuyor

spotify

Spor veya egzersiz yaparken müzik dinlemek, motivasyonu sağlamak konusunda önemli bir destek sunuyor. Çevrimiçi müzik platformlarında egzersiz yaparken dinlenebilecek şarkıların bulunduğu çok sayıda çalma listesi mevcut olsa da, Spotify bu işi bir adım ileriye taşıyor.

Daha önce araba yolculukları için de kişiselleştirilmiş çalma listeleri oluşturmaya yardımcı olan şirket, şimdi benzer bir hizmeti egzersizler için sunuyor. “Soundtrack Your Workout” adını taşıyan araçta kullanıcılara kişisel tercihleri doğrultusunda birkaç soru soruluyor. Ardından dinleme alışkanlıklarını işleme koyan çevrimiçi müzik servisi, sonunda kişiye özel bir çalma listesi sunuyor.

Spotify’ın aracında kullanıcılara ilk olarak egzersiz seanslarının uzunluğu soruluyor. 15, 30 ve 60 dakika seçeneklerinden birinin seçilmesinin ardından egzersiz türü, egzersiz modu, favori müzik türleri gibi kriterler giriliyor. Son adımda kullanıcılardan çalma listeleri için bir isim belirlemeleri isteniyor. Altı adımlık sürecin tamamlanmasıyla birlikte kullanıcılar egzersiz sürelerine uygun şekilde hazırlanmış listeyi görebiliyor.

Spotify’ın hazırladığı listelerde favori türler belirtilse de, müzikal yelpaze oldukça geniş gibi görünüyor. Buna ek olarak, listedeki tüm şarkıların belirtilen spor formatlarına uymayabileceğin söylemek gerekiyor. Kendi listemin hazırlanması sırasında favori müzik türleri olarak “Indie” ve “Rock” seçeneklerini işaretlememe rağmen, listemde Timur Selçuk’tan “Karantinalı Despina” gibi şarkılarla da karşılaşmamı buna örnek olarak gösterebilirim.

Spotify, “Soundtrack Your Workout” aracıyla kullanıcılara her seferinde birbirinden farklı listeler oluşturma imkanını veriyor. Düzenli egzersiz yapanlar için Spotify’ın bu aracının bir hayat kurtarıcı olacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER