Eğlence

Spotify’dan uzun yolculuklar için yeni özellik

spotify soundtrack your ride

Spotify kullanıcılarına kişiselleştirilmiş çalma listeleri sunmaya devam ediyor. Popüler çevrimiçi müzik platformunun yeni hamlesinin merkezinde ise uzun araba yolculukları bulunuyor. “Soundtrack Your Ride” adını taşıyan özellik kapsamında kullanıcılara cevapladıkları birkaç soru ve Spotify’daki dinleme geçmişleri doğrultusunda özel çalma listeleri hazırlanıyor.

Spotify’ın yeni özelliğinde kullanıcılardan öncelikle yolculuklarının başlangıç ve bitiş noktasını seçmeleri isteniyor. Bu noktaların belirtilmesinin ardından Google Haritalar üzerinden rota ve tahmini varış süresinin hesaplanıyor.

Google Haritalar destekli hesaplama işlemlerinin ardından kullanıcılara beş sorudan oluşan kısa bir test yapılıyor. Bu testte kullanıcılara kiminle seyahat ettikleri, nasıl tür bir arabaya sahip oldukları ve yolculukta nasıl bir mod içinde bulundukları soruları soruluyor. Spotify’ın testinde kullanıcılara iki adet de müzikal soru yöneltiliyor.

spotify soundtrack your rideBu sorulardan ilki, kullanıcıların yolda dinlemeyi sevdikleri favori müzik türü. Bu soruya pop, rock, hip-hop/rap, country, indie, EDM ve mood seçenekleri arasından bir yanıt verilebiliyor. Spotify’ın yönelttiği ikinci müzikal soru ise “Mükemmel yolculuk şarkınız hangisidir?” oluyor. Burada da kullanıcıların önüne önceden belirlenmiş seçenekler çıkıyor.

spotify soundtrack your rideSöz konusu seçenekler şu şekilde sıralanıyor: Queen’den “Bohemian Rhapsody”, Vanessa Carlton’dan “A Thousand Miles”, Jason Derulo’dan “Ridin’ Solo”, Rascal Flatts’tan “Life is a Highway”, Sam Hunt’tan “Body Like a Back Road” ve Jonas Brothers’tan “Sucker”.

Spotify yeni aracını şimdilik sadece ABD’de sunuyor

Gerekli tüm verilerin toplanmasının ardından yolculuk süresiyle aynı uzunlukta bir çalma listesi kullanıcıların karşısına çıkıyor. Liste, kullanıcıların çalma listesi kütüphanesine de kaydediliyor. Bu sayede listeye daha sonra erişmek de kolaylaşıyor. Spotify’ın yeni özelliğinin oluşturduğu listelerde içerik ağırlığının kısa testte verilen yanıtlardan ziyade kullanıcıların dinleme geçmişi üstüne kurulu olduğunu söylemek çok yanlış olmayacaktır.

Spotify, yolculuk için çalma listesi hazırlama özelliğini şimdilik sadece ABD’de kullanıma sunmuş durumda. Bu özelliğin önümüzdeki dönemde başka ülkelere de açılması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER