Eğlence

Spotify Apple Watch sahiplerinin beklediği özelliği test ediyor

spotify apple watch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify Apple Watch uygulamasının çıkışının üzerinden neredeyse iki yıl geçti. Spotify, kullanıcıların oldukça uzun süredir beklediği saat üzerinden oynatma özelliğini küçük bir grupla test etmeye başladı.

Spotify’ın Apple Watch uygulaması 2018’in kasım ayında yayınlanmıştı. Uygulamada o günden bu yana Siri desteği gibi bazı güncellemeler yapılsa da, saat üzerinden oynatma veya çevrimdışı çalma gibi özelliklerin bulunmaması uygulamanın rakiplerinin gerisinde kalmasına neden olmuştu. Hâlihazırda uygulama, iPhone’da çalan müziğin kontrol edilebildiği bir uzaktan kumandadan fazlası değil.

Ancak iPhone-Ticker.de sitesindeki bir haber, bu durumun değişmeye başladığını gösteriyor. Bazı kullanıcılar, saat üzerinden müzik oynatma özelliğini “beta” etiketiyle de olsa saatlerinde görüyor. Beta etiketinin varlığı özelliğin tüm kullanıcılara açılmadığını işaret ediyor. Teste dahil edilen kullanıcıların hangi kriterler doğrultusunda belirlendiği ise şimdilik bilinmiyor.

Kullanıcılar bu özellik sayesinde doğrudan Spotify Apple Watch uygulamasından müzik çalabilecek ve saatin hoparlörleri aracılığıyla dinleyebilecek. Dileyen kullanıcılar saate bağladıkları Bluetooth hoparlörlerden de yararlanabilecek. Bu özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER