Eğlence

Spotify çalma listelerini Apple Music’e taşımak kolay olmayacak

apple-music-tasarim-090615

Apple Music, 30 Haziran itibarıyla, Türkiye’de olmasa da, dünyanın pek çok ülkesinde yayın hayatına başladı. Cupertino merkezli şirketin çevrim içi müzik servisini denemek isteyen pek çok kişi üç aylık test sürecini başlatırken, bugüne kadar Spotify üzerinden çevrim içi müzik dinleyenlerin çalma listelerini Apple Music’e taşıması ise pek kolay olmayacak gibi gözüküyor. Apple’ın sahibi olduğu Beats Music dışındaki çevrim içi müzik servislerinden Apple Music’e çalma listelerinin taşınması için oldukça sabırlı olmayı gerektiriyor.

Apple söz konusu geçişi kolaylaştıracak bir araç yayınlayıp yayınlamayacağı konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Beats Music’ten Apple Music’e liste ve favori şarkı transferi için bir araç bulunuyor. Diğer çevrim içi müzik servislerindeki listeleri Beats Music üzerinden Apple Music’e taşımayı düşünenlerin amaçlarına ulaşması ise pek kolay gözükmüyor. Zira Beats Music’e yeni kayıt almayı durduran Apple, şu an için Beats Music’i sadece eski kullanıcıların erişebileceği bir platforma dönüştürmüş durumda.

Apple’ın çalma listelerini Apple Music’e taşımak için bir araç oluşturması kulağa oldukça mantıklı gelse de, şirketin diğer servislerden müzik transferi sonrasında insan ve algoritma desteğiyle oluşan yapısından taviz vermekten endişe duyuyor olması muhtemel gözüküyor. Apple Music’i denerken yeni çalma listesi oluşturma zahmetine girmek istemeyenler için bir transfer aracının varlığı teşvik edici bir özellik teşkil ediyor. Apple, daha önce Android’den iOS’e geçiş yapmak isteyenler için de özel bir transfer aracı geliştirmişti.

Mevcut durum Apple Music’e geçiş yapmayı isteyenlerin elinde iki seçenek bırakıyor. Kullanıcılar ya üç saatlerini ayırarak çalma listelerini Apple Music’te manuel olarak tekrar oluşturacak, ya da Apple Music’in müzikal seçimleri üzerinden daha iyi bir deneyim yakalamayı umut edecekler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER