Eğlence

Spotify’a Apple ile mücadelesinde 526 milyon dolarlık yeni yatırımdan güç alacak

spotify-siyah-logo-110615

Apple’ın müzik dinleme servisi Apple Music’i duyurmasının ardından halihazırdaki pazar lideri Spotify da savunma mekanizmasını güçlendirme yolunda önemli adımlar atıyor. Bu doğrultuda yüzünü uluslararası yatırımcılara çeviren Spotify, 526 milyon dolarlık yeni kaynak yaratmayı başardı. The Wall Street Journal’ın haberine göre, gelen yatırımın ardından Spotify’ın değeri 8.4 milyar dolara ulaştı. Geçtiğimiz eylül ayında Spotify’ın piyasa değeri 5 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Spotify son yatırım turuna geçtiğimiz nisan ayında başlamış ve piyasa değerini rakiplerinden Pandora’nın iki katına çıkarmak için 400 milyon dolar yatırım alma hedefi belirlemişti. Başarılı geçen turun ardından Spotify’ın yatırımcılardan aldığı toplam destek miktarı 1 milyar doları aştı. Ancak bu desteğe ve ücretli abonelerden gelen nakit akışına rağmen, Spotify’ın geleceğinin güvende olduğunu söylemek mümkün değil. Operasyonel bakımdan halen zararda olan şirket, gelirinin yüzde 70’ını plak şirketlerine ve sanatçılarına telif ödemesi yapmaya harcıyor.

Son yatırım turunda toplanan 526 milyon dolar ise dünyanın halen Spotify’a inandığını ortaya koyuyor. Ancak Spotify’ın da bu inanca karşılık vermek için ya telif ödeme modelinde revizyona gitmesi, ya da 45 milyon ücretsiz kullanıcısını ücretli aboneliğe geçiş konusunda ikna etmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER