Teknoloji

Speedtest’in araştırması küresel hızındaki artışı gösteriyor

adil kullanim kotasi

speedtest global indexHem Netflix hem de Google, internet hızını ölçmek için çeşitli araçlar sunuyor. Ancak bağlantı hızını ölçme konusunda pek çok kişinin aklına gelen ilk seçenek, Ookla’nın Speedtest’i oluyor. Şirket, geçtiğimiz ağustos ayında duyurduğu Speedtest Global Index isimli projesiyle dünyanın farklı ülke ve bölgelerindeki ortalama internet bağlantı hızlarını ortaya çıkarıyor.

Global Index projesini sürdüren şirket, bu proje kapsamında Global Speed (Küresel Hız) ismini taşıyan aracını duyurdu. Söz konusu araç, dünya genelindeki ortalama internet bağlantı hızını görmeyi sağlıyor.

Speedtest’in çalışmasına göre, mobil indirme hızları son 12 aylık dönemde yüzde 30.1 oranında arttı. Mobil yükleme hızlarındaki artış ise yüzde 38.9 oldu. Sabit indirme hızındaki artış ise yüzde 31.6 oldu. Yükleme hızı ise yüzde 25.9 olarak gerçekleşti.

Speedtest, kasım ayında 119 ülkenin 20.28 Mbps olan mobil internet hızının üstüne çıktığını belirtti. 134 ülkenin bağlantı hızının ise bu rakamın altında kaldığı ifade edildi. Sabit internet indirme hızında ise 71 ülke ortalamanın üzerine çıkarken, 185 ülke ortalama hızın altında kaldı.

Speedtest Global Index’e göre mobil internet en çok Laos’ta hızlandı

Speedtest Global Index, son bir yıllık dönemde mobil internet hızı en çok artan ülkeleri gözler önüne seriyor. Laos bu listede yüzde 249.5 ile başı çekiyor. Bu artışa rağmen, ülkedeki ortalama bağlantı hızı 13.77 Mbps seviyesinde seyrediyor. Listede Laos’u Vietnam ve Trindad & Tobago izliyor.

İLGİLİ HABERLER