Teknoloji

SpaceX Starship için çalışmalarını iki koldan yürütüyor

spacex starship

SpaceX Starship adını taşıyan uzay aracı için çalışmalarını iki koldan yürüttüğünü doğruladı. Şirketin Florida’daki merkezinde de Starship inşa ettiğini gösteren fotoğraflar kısa süre önce NASASpaceflight.com sitesinde yayınlanmıştı. Bugüne kadar prototip üretimlerini bile Teksas’ta yapan SpaceX’in neden böyle bir tercihte bulunduğu merak edilmişti. Bu merakı gideren isim şirketin CEO’su Elon Musk oldu.

Musk, Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada “Starship için Boca Chica, Teksas ve Cape Canaveral, Florida’da inşa çalışmaları yürütüyoruz” ifadesini kullandı. SpaceX CEO’su, amaçlarının en verimli üretim noktasını bulmak olduğunu belirtirken, sürecin sonunda iki noktada da üretim yapmaya devam edebileceklerini dile getirdi.

Uzay yolculuğu konusunda hedefleri olan tek şirket SpaceX değil. Amazon CEO’su Jeff Bezos‘un sahibi olduğu Blue Origin de uzaya insan götürme konusunda önemli çalışmalar yapıyor. Rekabetin canlılığı, SpaceX için Starship üretiminde kapasite artırımını mantıklı bir hamleye dönüştürüyor. Yine de, şirketin gündeminde öncelikli olarak bugün itibarıyla uzaya gönderilecek 60 adet Starlink internet uydusu bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER