Teknoloji

SpaceX’in ilk internet uyduları uzaya gitmeye hazır

spacex starlink

SpaceX Starlink adını taşıyan internet uydularını yörüngeye fırlatmak için geri sayımda sona yaklaşmış durumda. Şirketin CEO’su Elon Musk, Twitter hesabı aracılığıyla bu hafta içinde uzaya taşınması planlanan 60 Starlink uydusunun fotoğrafını paylaştı. Uyduların düz biçimde dizildiğini söyleyen Musk, bazı görevlerde kullanılan dağıtıcının bu görevde tercih edilmediğini dile getirdi.

Uyduların fırlatma zamanı konusunda kesin bir karara varılmadığını söyleyen eksantrik milyarder, fırlatmanın 15 Mayıs itibarıyla gerçekleştirilmesinin daha kuvvetli bir ihtimal olduğunu dile getirdi. 14 Mayıs tarihinin de masada olduğu belirtilse de, şu an için bu tarihin ikinci planda olduğu belirtiliyor.

Bu ilk görevde işlerin istenildiği şekilde gitmeyebileceği uyarısında bulunan Elon Musk, küçük ölçekli geniş bant şebekesinin kurulumu için benzer şekilde altı görevin daha gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Orta ölçekli şebekenin kurulumu içinse 12 göreve ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

SpaceX dünyanın alçak yörüngesine toplamda 11 bin Starlink internet uydusu yerleştirmeyi amaçlıyor. Bu sürecin 2020’li yılların ortası itibarıyla tamamlanması bekleniyor. SpaceX’in Starlink uydularıyla dünyada genişbant internet bağlantısının yetersiz olduğu ücra noktalara yüksek hızda internet bağlantısı götürülecek. İlk fırlatma, bu uzun sürecin küçük bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER