Teknoloji

SpaceX Starship roketlerini okyanustan fırlatacak

spacex starship

SpaceX, Starship roketlerini fırlatmak için kullanacağı ilk okyanus rampasını önümüzdeki yıldan itibaren devreye sokmayı hedefliyor. Konuyla ilgili açıklama, şirketin CEO’su Elon Musk tarafından Twitter’da yapıldı. Musk okyanusa inşa edilen ilk rampanın Deimos adını taşıyacağını da açıkladı.

SpaceX geçtiğimiz yıl fırlatma rampasına dönüştürmek amacıyla iki petrol sondaj kulesi satın almıştı. Şirket söz konusu rampaları Ay ve Mars görevleri için kullanmayı planlıyor. Bir rampaya Deimos adını veren SpaceX, diğerinin ismini de Phobos koydu. Bu iki isimin de Mars’ın uydularından alındığını belirtmekte fayda var.

Phobos’u Pascagoula, Mississippi’den Galveston Limanı’na taşıyan SpaceX, Deimos’un inşaatına da Teksas eyaletinde bulunan Brownsville Limanı’nda devam ediyor.

Musk, daha önce bu iki rampadan birinin 2021 bitmeden kullanılabilir hâle geleceğini belirtmişti. Zaman hedefleri konusunda biraz iyimser olan Musk’ın yine “iyimser” bir tahminde bulunduğu anlaşılıyor. Eğer SpaceX Deimos’u 2022 bitmeden hazır hâle getirirse, Starship roketlerinin fırlatma mekanları konusunda da önemli bir esnekliğe kavuşmuş olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER