Eğlence

Soundcloud mobil uygulamalarına radyo oluşturma özelliği ekledi

soundcloud instagram
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

soundcloud mobil

Soundcloud mobil uygulamalarına “Stations” adını verdiği yeni bir özellik ekledi. Söz konusu özellik, Soundcloud kullanıcılarına servisteki bir şarkı üzerinden bir radyo istasyonu oluşturma imkanı veriyor. Neredeyse tüm çevrim içi müzik servislerinde bulunan bu özellik, geç de olsa Soundcloud’da da yerini almış oldu.

Kullanıcılar şarkılarda bulunan üç nokta ikonuna dokunup “Şarkı istasyonunu başlat” seçeneğine tıklayarak yeni özellikten faydalanabilecek. Geçmiş istasyonlar ise uygulamada koleksiyonlar bölümünün altında saklanacak. Web sitesinde bir süredir benzer bir özellik sunan Soundcloud, kullanıcılara seçtikleri şarkının ardından bazı ilgili şarkıları kesinti vermeden çalıyor. Söz konusu özellik mobil uygulamalarda bulunmadığı için Stations’ı en iyi keşif araçlarından birinin muadili şeklinde tanımlamak da yanlış olmayacaktır.

Soundcloud’dan yapılan açıklamada Stations ile sonsuz bir müzik akışının kullanıcılara ulaştırılacağı belirtildi. Bu söz kulağa biraz iddialı gelse de, doğru olma ihtimali de bulunuyor. Daha geniş katalogları bulunan rakiplerinin aksine, Soundcloud’da henüz keşfedilmemiş çok sayıda yeni yetenek bulunuyor. Dolayısıyla Stations bu yeteneklerin gün yüzüne çıkması için de fazlasıyla uygun bir araç izlenimi veriyor.

İLGİLİ HABERLER