Teknoloji

SoundCloud bağımsız plak şirketlerine para kazandırmasını sağlayacak bir anlaşmaya imza attı

soundcloud instagram

soundcloud-logo-070515

Son zamanlarda sürekli olarak büyük plak şirketleriyle lisans anlaşmalarına imza atmaya çalışan, kimi zamanlarda da başarısız olan SoundCloud, görece daha küçük ancak önemli bir anlaşmaya varmayı başardı. 20 bin bağımsız plak şirketini temsil eden Merlin isimli telif hakları grubuyla anlaşan SoundCloud, bu anlaşma sayesinde bağımsız sanatçı katalogunu önemli ölçüde geliştirme fırsatı elde etti. Anlaşma çerçevesinde SoundCloud, eserleri platforma yüklenen sanatçılara, yükleme işlemi üçüncü kişiler tarafından gerçekleştirilse bile, reklam gelirinden pay ödeyecek. Merlin, bağımsız müzik sahnesinin bazı önemli gruplarının plak şirketlerini bünyesinde barındırması sebebiyle dikkate değer bir organizasyon olarak görülüyor.

SoundCloud ve Merlin arasındaki anlaşma çerçevesinde, Merlin bünyesindeki sanatçılar SoundCloud’un kurmayı planladığı çevrim içi müzik servisinde de yer alacak. Söz konusu servisin yıl içinde faaliyete girmesi beklenirken, SoundCloud servisinde özel bir deneyim sunmayı vadediyor.

SoundCloud’un çevrim içi müzik servisini aktif hâle getirmesi için birkaç engeli daha aşması gerekiyor. Şirket Warner Music ile anlaşmaya varsa da, gelen haberler Universal ile gerçekleştirilen görüşmelerin olması gerekenden yavaş ilerlediğini gösteriyor. Bir diğer büyük plak şirketi Sony’nin ise görüşmelerin çıkmaza girmesinin ardından içeriklerini SoundCloud’dan çekmesi, işleri SoundCloud adına daha karmaşık hâle getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER