Teknoloji

Soundcloud’da işten çıkarmalar devam ediyor

soundcloud instagram

Soundcloud geçtiğimiz ağustos ayında “zorlu ekonomik iklim” nedeniyle çalışanlarının yüzde 20’siyle yollarını ayırma kararı almıştı. Google, Meta ve Amazon gibi teknoloji devlerinin bile yeniden yapılanma veya maliyet azaltma amacıyla iş gücü kesintisine gittiği bir ortamda bu durum kulağa pek şaşırtıcı gelmemişti. Ancak yüzde 20’lik iş gücü kesintisi Soundcloud için yeterli olmamış gibi görünüyor. Şirket, yüzde 8 oranında bir kesintinin daha uygulanacağını açıkladı.

Yapılan açıklamada, işten çıkarma kararının “zorlu ama gerekli” bir adım olduğunun altı çizildi. Operasyonunu daha sağlıklı hâle getirmeyi hedefleyen şirket, bu yıl bitmeden yeniden kârlılığa dönülmesinin hedeflendiğini hatırlattı.

Bu hedef geçtiğimiz yıl açıklanan işten çıkarma kararı duyurulurken de dile getirilmişti. O dönemde şirketin “südürülebilir kârlılık” hedefinde olduğu vurgulanmıştı. Yeni kararın da bu hedefe yönelik yeni bir adım olduğu belirtilirken, yılın dördüncü çeyreği itibarıyla kârlılığa dönüşün öngörüldüğü belirtildi. Şirket yönetiminin yeni yatırımcılar aradığı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Soundcloud’da işten çıkarmalar olağan bir durum

Soundcloud işten çıkarmalar konusunda teknoloji dünyasının genel yaklaşımını takip ediyor gibi görünse de, şirkette küçülmenin çok daha uzun soluklu olduğu söylenebilir. Geçtiğimiz yılki küçülme kararından önce, 2017’de de iş gücünde yüzde 40 oranında kesintiye gidilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER