Teknoloji

SoundCloud 300’den fazla çalışanıyla yollarını ayırıyor

soundcloud instagram
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Küresel ekonomik problemler nedeniyle iş gücünde kesintiye giden teknoloji şirketleri arasına SoundCloud da katılıyor. Billboard ve Variety‘nin haberine göre, şirketin CEO’su Michael Weissman, küresel ölçekte işten çıkarmalara gideceklerini ve bunun toplam iş gücünün yüzde 20’sini etkileyeceğini belirtti.

Weissman bu kararın zorlu ekonomik iklim ve piyasalardaki dalgalanmalar nedeniyle gerekli olduğunun altını çizdi. Alınan kararlar, şirketin sürdürülebilir kârlılık hedefindeki ciddiyetini de bir kez daha gözler önüne seriyor.

Bir şirket yetkilisi, işten çıkarılan çalışanlara gerekli desteğin sağlanacağını belirtti. Çevrimiçi ses dağıtım platformu, 2017’de de finansal sıkıntılar nedeniyle iş gücünde yüzde 40 oranında bir kesintiye gitmişti. Aradan geçen dönemde yüz milyonlarca dolar yatırım alan şirket, 2020’de ilk kez bir çeyreği kârla tamamlamıştı.

SoundCloud bünyesinde LinkedIn sayfasına göre 1707 kişi çalışıyor. Bu da yaklaşık 340 kişinin işten çıkarılacağı anlamına geliyor. Kararın ABD ve İngiltere’deki personeli etkileyeceğini belirten Weissman, işten çıkarılacaklara bilgilendirmenin önümüzdeki günlerde yapılacağını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER