Teknoloji

Sony’nin yeni USB-C hub aygıtı hem şarjda hem de veri aktarımında hızlı

sony usb-c hub

USB-C hub cihazları giderek yaygınlaşmaya başladı. Sony de bu kervana MRW-S3 adını taşıyan yeni ürünüyle katılıyor. Bu hoş görünümlü dağıtıcı aygıt, 100W USB-C PD şarj ve UHS-II SD kart okuyucu gibi, çoğu aksesuarda görmediğimiz üst sınıf özelliklerle diğerlerinden ayrılıyor.

Aslında herhangi bir hub aygıtı için en önemli özellik, hangi portları sunduğudur. Sony bu tarafta da beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Hatta ötesine geçiyor. Video için saniyede 30 kare hızında 4K video desteği sunan HDMI portu var. Harici cihazlar ve aksesuarlar için birer adet USB-C ve USB-A portu var.

USB portlarının her biri USB 3.1 Gen 2 destekli. Sony, bu spesifikasyonun seçimi sayesinde ürününün piyasanın en hızlısı olduğunun altını çiziyor. En azından USB-C portu için transfer hızları 1000 MB/s seviyesine çıkabiliyor. SD kart ve microSD kart yuvaları da var ve her ikisi de UHS-II kartlarını destekliyor.

Son olarak hub aygıtını bilgisayara bağlamak için kullanılan bir USB-C portu var. Bilgisayar bağlantısı da kutusundan çıkan USB-C – USB-C kablosuyla sağlanıyor. Halbuki çoğu hub aygıtı entegre edilmiş bir kablo veya konnektörle geliyor. Ayrı kabloların sunulması kullanıcılar gerektiğinde yeni veya daha uzun bir kablo kullanma fırsatı veriyor. Bu da daha fazla esneklik anlamına geliyor.

Dikkat çekilmesi gereken bazı hususlar da yok değil. Örneğin, sadece tek bir USB-A portu var. Halbuki bu tarz aygıtları almanın en önemli nedenlerinden bir tanesi daha fazla sayıda USB-A portuna sahip olmaktır. Ancak veri aktarımı için ikinci bir USB-C portunun eklenmiş olması, USB-C portunun giderek daha fazla kabul göreceği ve USB-A portuna olan ihtiyacın azalacağına dair inancı artırıyor. Ayrıca diğer üst sınıf hub aygıtlarında gördüğümüz Mini DisplayPort yok.

Sony henüz MRW-S3’ün fiyatını açıklamadı. Fiyatı da bu ürünün satın alınmaya değer olup olmayacağını belirleyecek en önemli detay olacaktır. En azından kağıt üstünde, Sony ortalama bir hub aygıtından çok daha yüksek profilde bir USB-C hub cihazı çıkarmışa benziyor.

İLGİLİ HABERLER