Teknoloji

HyperDrive’dan iPad Pro’ya özel USB-C hub

ipad pro hyperdrive

Yeni iPad Pro’daki USB Tip-C portunun en büyük avantajlarından bir tanesi, tabletin dizüstü bilgisayarlara özel olarak çıkarılmış mevcut USB-C hub cihazlarını kullanabilme ihtimali. Ne var ki, bu durum iPad Pro için kendisine has “hub” cihazların çıkmayacağı anlamına gelmiyor. HyperDrive’ın yeni ürünü bu alanın ilk örneklerinden olarak dikkatimizi çekiyor.

iPad Pro’ya takıldığında ekranın yanına yerleştirilmiş bir yerleştirme istasyonu görünümünde olan bu aksesuar, bir dizüstü bilgisayarda gördüğünüz portları ekliyor. HDMI portu, SD ve microSD kart yuvaları, USB-A ve USB-C PD portlarını barındırıyor. Aynı zamanda Apple’ın iPad’de yer vermediği 3.5mm kulaklık jakı da bu aksesuarla telafi ediliyor.

Ne var ki, geniş yelpazeye yayılmış port seçeneklerine rağmen, bağlı cihazlarla yapılabilecekler şu an için sınırlı görünüyor. Yukarıdaki fotoğrafta bir USB parmak sürücü bağlanmış gibi görünüyor, ancak iOS’te harici depolama birimleri tanınmıyor.

Hyper ise, fotoğrafları ve videoları içe aktarabileceğinizi söylüyor. Ancak bunun için üçüncü taraf uygulama gerekecek. Aynı zamanda MacBook’taki gibi tak-çalıştır işlevine sahip olmayacak.

Gümüş ve gri renk seçenekleriyle, Apple’ın yepyeni tabletinin hem 11 hem de 12.9 inç modelleri için kullanılabiliyor. iPad Pro için HyperDrive, aralık ayında 100 dolarlık fiyat etiketiyle yurt dışında satışta olacak.

İLGİLİ HABERLER