Teknoloji

Sony Xperia Z6’nın piyasaya çıkmayacağını doğruladı

sony xperia z6

Barselona’da düzenlenen MWC 2016, Sony için göründüğünden daha fazla anlam taşıyor. Şirket, fuar kapsamında yeni Xperia X serisi akıllı telefonlarını tanıtmış, pek çok kişi yeni serinin mevcut Xperia Z serisinin altında konumlanacağını düşünmüştü. Ancak Sony Mobile yetkilileri, Xperia X serisinin çıkışıyla birlikte bir devrin kapandığını ve Z serisine Z5 modellerini takip edecek cihazların eklenmeyeceğini doğruladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sony Xperia X Ön İnceleme

Bu açıklama, Sony Xperia Z6 adını taşıyan bir akıllı telefonun ortaya çıkmayacağı anlamına geliyor. uSwitch sitesine konuşan Sony Mobile’ın kıdemli pazarlama müdürü Jun Makino, Xperia X serisiyle yeni bir sahneye geçtiklerini dile getirdi. Şu aşamada geleceğe ilişkin yorumda bulunamayacağını söyleyen Makino, Xperia Z6 isimli bir modeli piyasaya sürmeyeceklerinin aktını çizdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sony Xperia X Performance Ön İnceleme

Sony Mobile’ın odak noktasını “Xperia serisi akıllı telefonların yeni nesillerini sunma” şeklinde güncellediğini de belirten Makino, şirketin önümüzdeki dönemde aynı yaklaşım çerçevesinde yeni cihazları görücüye çıkaracağının da ipucunu verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sony Xperia XA Ön İnceleme

Sony, yeni akıllı telefonları Xperia X, Xperia XA ve Xperia X Performance’ı geçtiğimiz pazartesi günü Barselona’da düzenlediği etkinlikte tanıtmıştı. Her üç akıllı telefonda da Xperia Z serisinden aşina olunan OmniBalance tasarım dilinin tercih edilmiş olması, göze ilk çarpan detaylardan olmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER