Manşetler

Sony Xperia XA Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony xperia xa sony-xperia-xa-on-inceleme-9sony-xperia-xa-on-inceleme-20Sony Xperia X ailesi içinde giriş seviyesinde yer alan Xperia XA belki teknik özellikleriyle çok çekici görünmeyebilir, ancak bu telefonda orta segment telefonlara göre biraz daha dikkat çekici ve daha üst segmentlerdeki ürünlerle tasarım açısından karşılaştırılmasını sağlayacak bir görünüm bulunuyor.

Xperia XA’nın cam, alüminyum ve plastikten oluşan yapısı epey düzgün şekilde birleştirilmiş ve telefon bu sayede sağlam ve kaliteli görünüyor. Telefonu elinize aldığınızda hemen kullanmaya başlamak istiyorsunuz. Camın kenarlara doğru hafif kavis yapması, bunun yanı sıra ekranın kenardan kenara uzanan tasarımı Xperia XA’yı kullanması hem rahat hem de zevkli bir hâle getiriyor. Xperia XA’da da suya dayanıklılık özelliği yok.

Yukarıda belirttiğimiz gibi, teknik özellikler açısından Sony Xperia XA çok çekici görünmüyor. Diğerleri gibi bu telefonda da 5 inç IPS ekran var, ancak çözünürlüğü 720p. Bunun yanı sıra sekiz çekirdekli MediaTek MT6755 Helio P10 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 200 GB’ye kadar kartları destekleyen microSD kart yuvası var. Bu telefondan bir performans canavarı olmasını beklemeyin, ancak ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir performansı rahatlıkla sunacaktır. 2300 mAh kapasiteli pil de bu ekran ve işlemciye sahip telefon için iki güne varan çalışma süresini sağlayacak gibi görünüyor.

Xperia XA’da FM radyo özelliğinin bulunması hitap edeceği kitleyi bir hayli memnun edecek özellikler arasında bulunacaktır.

Kamera tarafında Sony Xperia XA’nın içine düştüğü sınıfın kriterlerini karşıladığını görüyoruz. Arkada 13 megapiksel, otomatik odak ve LED flaşlı bir kamera, önde de 8 megapiksel, 1080p video ve HDR özellikli bir ön kamera yer alıyor. Böylelikle bu telefon sahipleri için gayet tatmin edici fotoğraf ve videolar üretecektir.

Telefonda Android 6.0 Marshmallow ve bunun üstünde de Xperia kullanıcı arayüzü mevcut. Xperia X ön incelemesinde de belirttiğimiz gibi, 2016’ya özel bazı ufak tefek değişiklikleri kullanıcı arayüzünde görüyoruz.

Xperia XA Türkiye’de de piyasaya sunulduğunda en fazla ilgi gören ve tüketicilerin sahip olmak isteyecekleri orta segment Android telefonları arasında yer alabilir. Bu telefonun da sarı altın, roze altın, siyah ve beyaz gibi renk seçenekleri bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER