Manşetler

Sony Xperia X Performance Ön İnceleme

sony-xperia-x-performance-on-inceleme-1 sony-xperia-x-performance-on-inceleme-6 sony-xperia-x-performance-on-inceleme-13 sony-xperia-x-performance-on-inceleme-15Sony’nin MWC 2016’da duyurusunu gerçekleştirdiği Xperia X ailesinin en çekici üyesi hiç şüphesiz Xperia X Performance oldu. Bu telefon barındırdığı Snapdragon 820 işlemci sayesinde gerçekten de performansa odaklanan bir telefon olduğunu gösteriyor.

Sony Xperia X Performance ile Xperia X’e kağıt üstünde baktığımızda aradaki farkın işlemci olduğunu görüyoruz. Bunun sayesinde Xperia X Performance performans anlamında biraz daha öne çıkıyor. RAM ise 3 GB olarak kalmış, bu açıdan LG G5, Samsung Galaxy S7 gibi telefonlara göre benchmark testlerinde biraz daha aşağıda sonuçlar verebilir. Depolama alanı olarak 32 GB sunuluyor. microSD kart yuvası sayesinde depolama alanını daha da artırabilirsiniz.

İşlemci olarak Snapdragon 820’nin kullanılması Xperia X Performance’ın LTE desteği alanında da fark göstermesini sağlıyor. Xperia X Kategori 6 LTE desteğini sağlarken, Xperia X Performance’ta Kategori 9 da destekleniyor. Yani 4.5G şebekelerinin desteklemesi hâlinde bu telefonla daha yüksek veri indirme ve yükleme hızlarına ulaşmak mümkün olabilir.

Xperia X Performance’ın kardeşine göre bir farkı da gövdesi. Bira daha kalın, kullanılan metal de biraz daha farklı türden. Özellikle arka yüzeye baktığınızda iki telefon arasındaki farkı anlıyorsunuz. Xperia X Performance’ta fırçalanmış metal yüzey tercih edilmiş. Bunun yanı sıra arka yüzeyin kenarlardan çıkıntısı daha fazla ve daha kavisli. Kalınlık bakımından da Xperia X’ten biraz önde. Bu arada suya dayanıklılığın da Performance lehine önemli farklardan biri olduğunu belirtelim.

Her iki telefonda da aynı şekilde, 5 inç 1080p Full HD IPS ekran bulunuyor. Bu ekran tatmin edici bir görsel deneyim için yeterli oluyor. Daha fazlasını aramanıza gerek yok gibi görünüyor. Renkler bir hayli canlı, keskinlik tatmin edici. Parlaklık bakımından da sorun yok, standın parlak spot ışıkları altında bile ekranı rahatlıkla görmek mümkün oluyordu.

Kameralar tarafında da Xperia X ile aynı şekilde 23 megapiksel, hızlı otomatik odak ve tahmine dayalı sürekli odak özellikli kamera yer alıyor. Önde de 13 megapiksel, f/2.0 diyafram açıklıklı, 1080p video ve HDR özellikli, kağıt üstünde iyi selfie fotoğraflar vadeden ikinci kamera bulunuyor. Snapdragon 820 ve kameranın donanımsal özellikleri sayesinde hızlı şekilde odaklama ve çekim yapmak mümkün oluyor.

Parmak izi okuyucusu da Xperia X ve X Performance’ın ortak noktaları arasında. Böylelikle ekran kilidini açmak için parola veya şekil girmek gerekmeyecek. Ayrıca Android 6.0 Marshmallow’un yerleşik parmak izi desteğini düşündüğümüzde gelecekte farklı uygulamaların da gerçekleştiğini görebiliriz.

Xperia X Performance belki Galaxy S7 ve LG G5 gibi telefonların bir kademe altında görülebilir. Ancak Sony önümüzdeki sonbaharda beklenen Xperia Z6’yı çıkarana kadar Xperia X Performance pazarda rekabeti iyi şekilde sürdürecek bir akıllı telefon olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER