Teknoloji

Sony Xperia Z1 mini Itsuki yolda mı?

Daha Xperia Z1 piyasaya çıkmadan bu telefonun “mini” versiyonu olacağı iddia edilen bir cihazla ilgili detaylar ortalıkta dolaşmaya başladı. “Itsuki” kod adıyla anılan cihazın dördüncü çeyrekte Japonya’da piyasaya çıkacağı öne sürülüyor. “Itsuki” Japonca’da baharda çiçek açan ağaçları veya ayı temsil etmek için kullanılıyor.

sony-itsuki-260813-1

Honami mini olarak da anabileceğimiz bu cihazı farklı kılan unsur yeteri kadar kompakt boyutlara sahip olması. iPhone 5’ten bile daha daha küçük bir yüzey alanına sahip olduğu söylenen cihazda 4.3 inç, 1280 x 720 piksel çözünürlüklü ekran, dört çekirdekli 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili bellek, 1/2.3 f/2.0 Sony G lens 20.7 megapiksel kamera ve 2400 mAh kapasiteli batarya gibi başlıca teknik özelliklerin bulunacağı söyleniyor.

sony-itsuki-260813-2

Ne var ki, iPhone 5’ten daha küçük olacağı iddia edilen bir telefonun 4.3 inç ekran barındırması biraz zor gibi görünüyor. Ayrıca sızan fotoğraflar da bu noktada şüphe uyanmasına neden oluyor. BlackBerry Q10’un yanında görünen telefon gerçekten epey küçük duruyor. Bazıları sızan bu fotoğraflardaki cihazın Sony Ray 3 kod adıyla anılan başka bir Android cihazı olacağını iddia ediyor. Biraz daha düşük sınıfa mensup olacak bu cihazın 4 inç veya onun biraz daha altı büyüklükte ekran barındıracağı iddia ediliyor. Bu görüntülerdeki cihazın Ray 3 olması daha kuvvetli ihtimal taşıyor.

Sony geçen yılki IFA etkinliğinde birden fazla Xperia telefonu tanıtmıştı. Belki bu yıl da benzer bir durumun gerçekleştiğine tanık olabiliriz. Japon şirketin yeni ürünlerini 4 Eylülde düzenleyeceği etkinlikte tanıtması bekleniyor.

İlgili >> Blog of Mobile

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER