Teknoloji

Sony Xperia XZ4 ile sinemaya yakın bir görüntü deneyimi sunabilir

sony xperia xz4

Sony Xperia XZ3‘ün takipçisini 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) tanıtmaya hazırlanıyor. Şirket, yeni amiral gemisinin özelliklerinden birini şimdiden doğrulamışa benziyor. Sony Xperia XZ4 adıyla anılan akıllı telefonun 21:9 görüntü oranına sahip bir ekran taşıyacağına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Şirket tarafından yapılan yeni bir paylaşım da bu haberleri destekliyor.

Sony Xperia’nın resmi Twitter hesabı aracılığıyla yapılan paylaşımda “Yeni bir perspektifi benimseyin” mesajına bir video eşlik ediyor. 15 saniye uzunluğundaki videoda siyah fonun üzerinde dikdörtgen sinema ekranına benzeyen oluşturuluyor ve bu alanda #SonyMWC etiketi görülüyor. Videonun sonunda ise Sony’nin MWC 2019 kapsamında düzenleyeceği etkinliğin tarihi ve saati gösteriliyor.

 

Sony’nin akıllı telefon pazarındaki rakipleri 18:9 veya 19:9 gibi görüntü oranlarına sahip ekranlar barındıran telefonlar çıkarıyor. Ancak 21:9 görüntü oranı, akıllı telefon pazarı için bir ilk niteliği taşıyabilir. Söz konusu paylaşımda 21:9 görüntü oranınından doğrudan bahsedilmiyor. Ancak “yeni perspektif” ifadesi bu algıyı destekliyor. Sinema ekranlarında kullanılan bu görüntü oranıyla izleyicilerin telefonlarında da daha kapsayıcı bir multimedya deneyimi yaşayabileceği belirtiliyor.

Sony Xperia XZ4 dışında başka bir telefonu daha tanıtacak gibi görünüyor. Xperia XA3 olarak anılan bu cihazın Xperia 10 adıyla resmiyet kazanabileceği de belirtiliyor. Konuşulanların doğruluğunu anlamak içinse 25 Şubat’ta Türkiye saatiyle 10:45’te başlayacak Sony etkinliğini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER