Manşetler

Sony Xperia XZ3 resmiyet kazandı: Snapdragon 845 işlemci, 6 inç ekran

Sony Xperia XZ3 ile ilgili dedikodular uzun bir süredir etrafta dolaşıyordu. Sonunda beklenen gerçekleşti ve akıllı telefon Berlin’de düzenlenen IFA 2018’de resmiyet kazandı.

Xperia XZ3 Sony’nin eski amiral gemilerine göre daha dar ve uzun olsa da, ekranın üst ve alt kısmındaki çerçevenin rakiplerin çıkarttığı yeni telefonlara kıyasla daha kalın olduğu gerçeği değişmiyor. 7000 serisi alüminyum alaşımı ile kaplanan Xperia XZ3, düşmelere karşı daha dayanıklı hâle geliyor. Söz konusu malzeme tercihinin Sony açısından bir ilk olduğunu belirtmekte fayda var.

Yuvarlatılmış köşelere ve eğimli kenarlarla birleşen bir ekran camına sahip telefon, genel olarak Sony’den beklenen tasarımı yansıtıyor. Siyah ve beyazın yanı sıra Bordeaux kırmızısı ve orman yeşili de renk seçeneği olarak potansiyel kullanıcılara sunuluyor.

Sony Xperia XZ3, Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti taşıyor. Ancak bu yonga setine beklendiği gibi 6 GB RAM eşlik etmiyor. Yine 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanından oluşan bir kadro işlemciye destek oluyor. Dahili depolama alanının üstüne microSD kart ile 512 GB daha eklenebiliyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3330 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Geçtiğimiz şubat ayında tanıtılan Xperia XZ2’de 3180 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor.

Arka kamera, Xperia XZ3 ile Xperia XZ2 arasındaki mesafenin oldukça kısa olduğu alanlardan biri durumunda. Xperia XZ2’nin arkasında 19 megapiksel çözünürlüklü, f/2.0 diyafram genişlikli bir kamera yer alıyor. Xperia XZ3’te kameranın çözünürlüğü aynı kalırken diyafram genişliği f/1.8 olarak değişiyor. Telefonun önünde ise 13 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. 4K HDR video kaydı ve 960 fps ağır çekim özellikleri Xperia XZ3’te de varlığını koruyor.

sony xperia xz3Sony Xperia XZ3, şirketin dinamik titreşim teknolojisini barındırıyor. Yüksek çözünürlüklü ses desteği de sunan telefon, S-Force surrround ses destekli stereo hoparlörlere sahip. Kısacası Xperia XZ3, ses konusunda oldukça çekici vaatler sunuyor.

Sony Xperia XZ3 ABD’de 24 Eylül itibarıyla satışa sunulacak. Telefonun Avrupa pazarına girişi içinse 5 Ekim tarihi işaret ediliyor. Avrupa satış fiyatı konusunda şu an için somut bir bilgi verilmiş değil. Ancak telefonun ABD’deki fiyat etiketinde 900 dolar gibi yüksek bir meblağ yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER