Manşetler

Sony Xperia XZ ve X Compact Türkiye’de kullanıcılarla buluşuyor

sony xperia xz
Sony Xperia XZ

Sony, geçtiğimiz eylül ayında Berlin’de düzenlenen IFA 2016’da yeni amiral gemisi telefonu Xperia XZ ve Xperia X Compact’ı görücüye çıkarmıştı. Şirket, yeni akıllı telefonlarını Türkiye’de satışa sunulması nedeniyle düzenlediği basın toplantısında yeni akıllı telefonlarına dair dikkat çekici bazı detayları paylaştı.

Toplantıda konuşan Sony Mobile Ortadoğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Jason Smith, kullanıcılarının hayatını kolaylaştıracak kişiselleştirilmiş akıllı ürün ve hizmetlerini geliştirmeyi sürdürdüklerini belirtti. Türkiye’nin bulunduğu bölgedeki konumunun önemini vurgulayan Smith, kullanıcıların ihtiyaç ve taleplerini sürekli takip ettiklerini dile getirdi. Sony yöneticisi, yeni amiral gemisi Xperia XZ ve premium model Xperia X Compact’in gelişmiş özellik ve şık tasarımları sayesinde kullanıcılarının teknolojiyle muhteşem bir uyum sağlamasına yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Sony’nin yeni telefonlarında gelişmiş kamera teknolojisinin üstüne odaklanılıyor. Her iki cihazın arkasında da 23 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Bu kamera ile 0.6 saniye içinde fotoğraf çekmek mümkün oluyor. Her iki cihaz da Akıllı Aktif Mod ile SteadyShot teknolojisinden faydalanarak 5 eksenli görüntü sabitleme imkanı sunuyor. Bu sayede yürürken veya aşırı yakın plandayken de daha kaliteli videolar çekmenin önü açılıyor.

Sony Xperia XZ ile Xperia X Compact’in ayrıldığı noktalardan birisi ön kamera oluyor. Xperia XZ’nin önünde 13 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Xperia X Compact’in ön kamerası ise 5 megapiksel çözünürlüğünde.

Sony Xperia XZ, 64-bit Qualcomm Snapdragon 820 işlemci barındırıyor. Bu işlemciye 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. microSD kart ile bu alanın üzerine 256 GB daha eklenebiliyor. 5.2 inç Full HD ekrana sahip olan Xperia XZ, gücünü 2900 mAh kapasiteli bataryadan alıyor. Akıllı telefonun kenarındaki güç düğmesinin üzerinde parmak izi tarayıcısı da bulunuyor. Akıllı telefon kutusundan Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle çıkıyor.

sony-xperia-x-compact-010916-5
Sony Xperia X Compact

Xperia X Compact ise Qualcomm Snapdragon 650 işlemciyle geliyor. Bu işlemciye de 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor ve microSD kart ile 256 GB daha ekstra depolama alanına ulaşılabiliyor. Akıllı telefonun 4.6 inç ekranı 720p çözünürlük sunuyor. Cihaza ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 2700 mAh kapasiteli pil sağlıyor. Xperia X Compact kutusundan Android 6.0 Marshmallow ile çıkıyor. Sony her iki telefonda da STAMINA modu ile uzun pil ömrü vadediyor.

Sony Xperia XZ 19 Ekimde satışa sunulacak

Sony’nin yeni akıllı telefonlarından Xperia X Compact, 1999 TL’lik fiyat etiketiyle potansiyel kullanıcılarının karşısına çıkmış durumda. Xperia XZ ise 19 Ekimden itibaren 2799 TL karşılığında satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER