Teknoloji

Sony Xperia XZ4 karşımıza Xperia 1 olarak mı gelecek?

sony xperia 1

Sony Xperia 1 adını daha önce hiç duymamıştık. Ancak sızıntı konusunda epey üretken biçimde çalışan Evan Blass sayesinde, Sony’nin Barselona’da, MWC 2019’da tanıtmasını beklediğimiz yeni Android telefonuna ait birkaç fotoğrafa erişiyoruz.

Blass, Twitter hesabı üzerinden Sony Xperia 1’e ait olduğunu iddia ettiği fotoğrafları paylaştı. Aslına bakarsanız, bu telefonu daha önce görmüştük. Bu telefon geçmişte Xperia XZ4 olarak anılıyordu. Bu durumda Sony, akıllı telefon serisini yeniden adlandırmayı mı planlıyor? Elde çok az bilgi olduğu için bunu söylemek zor. Ancak Blass’ın güvenilirliğini dikkate alırsak, gerçeğe dönüşmesi ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni adının ötesinde, bu sızıntıya dair dikkat çeken diğer noktalar telefonun mor rengi ve kenar tasarımı oluyor. Telefonun kenarında dört adet tuş dikkat çekiyor. Parmak iziyle güç butonu birbirinden ayrı gibi görünüyor. Ses tuşları ve kamera tuşu da kenarda dizilmiş şekilde duruyor. Bazılarına göre, güç butonu aynı zamanda Google Asistan butonu gibi de işleyecek.

Telefonun teknik özellikleriyle ilgili olarak Blass herhangi bir detay vermiyor. Ancak geçmişteki haberler bu telefonun Qualcomm Snapdragon 855 işlemci, 6 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, 4400 mAh kapasiteli pil gibi özelliklere sahip olacağını işaret ediyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER