Teknoloji

Sony Xperia XZ4 kamera yarışında çıtayı yukarıya taşıyacak

sony xperia xz4

Sony için akıllı telefon pazarında işler pek yolunda gitmiyor. Şirket uzun süredir Xperia serisini yeniden keşfetmek için çalışsa da, açıklanan son finans raporu yapılanların pek de yeterli olmadığını gösteriyor. Buna rağmen, Japon teknoloji devi akıllı telefon pazarından çekilmeye niyetinin olmadığı biliniyor. Sony Xperia XZ4 adını taşıması beklenen yeni amiral gemisi telefonunun bu ay içinde Barselona’da düzenlenecek 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) tanıtılması öngörülüyor.

Dijital kamera teknolojileri konusunda yetkin bir şirket olan Sony, akıllı telefon kameraları konusunda ise rakiplerinin gerisinde kalmıştı. Başka akıllı telefon üreticilerinin cihazlarına yerleştirilen ve beğenilen kamera sensörlerinin üreticisi olan Sony’nin bu durumda olmasının hem üzücü hem de ironik olduğu söylenebilir. Bugüne kadar üst segment sensörlerini müşterilerine ayıran şirket, yeni dönemde bunu değiştirecek gibi görünüyor.

Son sızıntılara göre, Xperia XZ4’ün arkasında üç lensli bir kamera modülü bulunacak. Bu lenslerden birisi, megapiksel sayısı bakımından piyasadaki en büyük seçenek olacağı söyleniyor. Sony’nin akıllı telefonuna 52 megapiksel çözürlüklü ve f/1.6 diyafram genişliğine sahip bir lens yerleştireceği belirtiliyor. Kısa süre önce tanıtılan Honor View 20’de yine Sony tarafından üretilmiş 48 megapiksel çözünürlüklü bir sensör bulunuyor.

52 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 16 megapiksel çözünürlüklü telefoto sensörün ve 0.3 megapiksel Time of Flight sensörünün eşlik edeceği belirtiliyor. Sony Xperia XZ4 hakkındaki bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek için yaklaşık üç hafta daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER