Teknoloji

Xperia L3 sızıntısı geleneksel tasarımı ve giriş seviyesi özellikleri işaret ediyor

sony xperia l3

Sony‘nin akıllı telefonlarının isimlendirme yönteminde değişikliğe gidebileceğine dair haberler hafta içinde gündeme gelmişti. Bu değişimin Xperia 10 ve Xperia 10 Plus modelleriyle başlaması bekleniyor. Ancak bu değişiklik şirketin akıllı telefon portföyünün tamamını kapsamayacak gibi görünüyor. Harflerden hâlâ tam anlamıyla vazgeçmediği anlaşılan Japon teknoloji devi, 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) Xperia L serisinin en yeni üyesini de tanıtmaya hazırlanıyor. Mevcut bilgiler, telefonun Sony Xperia L3 ismiyle resmiyet kazanacağını gösteriyor.

Xperia L3’e ait olduğu söylenen fotoğraflar ve özellik listesi, WinFuture sitesi tarafından yayınlandı. Fotoğraflara bakıldığında akıllı telefonun Sony’nin eski tasarım dilini muhafaza ettiği görülüyor. Akıllı telefonda 1440 × 720 piksel çözünürlüklü, 18:9 görüntü oranına sahip 5.7 inç büyüklüğünde bir ekranın bulunduğu belirtilirken, ekranın üst ve alt kısmındaki çerçevelerin kalınlığı dikkat çekiyor.

Xperia L3 ile yine MWC 2019’da tanıtılması beklenen Xperia 10 ve 10 Plus arasında bazı benzerlikler de bulunuyor. Parmak izi tarayıcısı telefonun kenarında dikey olarak yerleştirilmiş şekilde yer alıyor. Parmak izi tarayıcısının etrafında ise güç butonu ve ses kontrol tuşları bulunuyor.

Sızan bilgilere göre, Sony Xperia L3 32 GB dahili depolama alanına ve 3 GB RAM’e sahip olacak. Akıllı telefonun işlemcisi konusunda ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Arka panelin sol üst köşesinde bulunan çift lensli kamera modülü dikey olarak yerleştirilmiş. 13 megapiksel çözünürlüklü ana sensöre 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3300 mAh pilin sağladığı belirtiliyor.

WinFuture’un haberine göre, Sony Xperia L3 Avrupa’da 199 avro karşılığında satılacak ve kutusundan Android 8.1 Oreo yüklü olarak çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER