Teknoloji

Sony WH-1000XM5 kulaklığın bu sefer ürün ambalajı fotoğrafları görüldü

sony wh-1000xm5

Sony’nin yakında piyasaya çıkacak amiral gemisi kulaklıkları WH-1000XM5 için tasarlanan ürün ambalajının resimleri Reddit’e sızdı. Bu sayede epey ilgi gören WH-1000XM4’ün halefinin çıkışının yakın olduğunu anlıyoruz. Görüntüler, daha ince bir kafa bandı, yeniden tasarlanmış konektörler içeren sol ve sağ kulaklıkları göstererek yeni tasarım dedikodularını doğruluyor.

Ne yazık ki bu yeni sızıntı, TechnikNews‘in kulaklıkların aktif gürültü engelleme (ANC) ile kullanıldığında daha iyi pil ömrü sunacağını iddia eden önceki haberini şüphe altında bırakıyor. Ürünün ambalajı, kulaklıkların daha önce iddia edilen 40 saatten 10 saat daha az ve mevcut model XM4’ün sunduğu ile aynı olan, 30 saatlik bir pil ömrüne sahip olacağını söylüyor.

The Walkman Blog, 40 saatlik rakamın yine de doğru olabileceğini tahmin ediyor, ancak kulaklıklar güç açısından daha verimli bir ses codec bileşeniyle (LDAC yerine AAC ile olduğu gibi) kullanıldığında bu pil ömrüne ulaşabilir. Karşılaştıracak olursak, XM4’ün pil ömrü, SBC codec bileşenini kullanarak ve ANC gibi diğer özelliklerinin çoğu kapalıyken dinlerken 38 saate kadar uzatılabilir.

Paket üzerinde listelenen diğer özellikler arasında, Sony’nin 360 Reality Audio biçimi desteği (XM4 kulaklıklar tarafından da desteklenir) ve sesli asistanlar için yerleşik destek bulunuyor.

Şu anda kulaklığın resmi olarak ne zaman duyurulacağı veya fiyatının ne olacağı belli değil. Sony, WH-1000XM4’ü Ağustos 2020’de duyurduğunda yurt dışında 349,99 ABD dolarına satışa sunulmuştu. Bu kulaklık şu anda Türkiye’de 4500-5000 TL bandında satılıyor. MacRumors kulaklıklarla ilgili olarak Amerikan FCC dosyalamalarındaki gizlilik süresinin 8 Ağustos’ta sona ereceğini işaret ediyor. Ancak ürün ambalajı zaten ortaya çıktığına göre, kulaklıklar bu tarihten çok daha erken bir zamanda piyasaya sürülecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER