Teknoloji

Sony WF-1000XM4 kablosuz kulaklık tanıtıldı

Sony bir süredir işaretlerini verdiği WF-1000XM4 isimli yeni kablosuz kulaklığını sonunda resmen gözler önüne çıkardı. Sony’nin V1 işlemcisinin varlığı, WF-1000XM4’ü seleflerinin biraz daha önüne çıkarıyor. Bu işlemcinin varlığı hem ses kalitesini artırıyor hem de gürültü engelleme özelliğini güçlendiriyor.

WF-1000XM4, LDAC codec’i üzerinden yüksek çözünürlüklü ses desteği veren ilk kablosuz kulaklık olma özelliğini taşıyor. LDAC, standart Bluetooth ses iletim sistemine kıyasla 3 kat daha fazla veri transferi yapabiliyor.

DSEE Extreme özelliği ise yapay zekânın da yardımıyla sıkıştırılmış sesi bir kez daha yapılandırıyor ve yüksek çözünürlüklü ses kalitesine yakın bir ses duyulmasını sağlıyor. 360 Reality Audio özelliği ise sesleri adeta bir konserdeymiş gibi duymayı sağlıyor.

Sony V1 işlemcinin varlığı sayesinde yüksek frekanslardaki aktif gürültü engelleme özelliği biraz daha iyileştiriliyor. Böylelikle bir önceki nesle kıyasla dışarıdan gelen sesler yüzde 40 oranında azalıyor. Yeni rüzgar tespit özelliği de rüzgar sesini azaltma sistemini devreye sokuyor.

Geliştirilmiş 24-bit ampflikatörler barındıran kulaklıkta yüzde 20 daha büyük mıknatıslara sahip yeni sürücü birimi mevcut. Diyaframın daha esnek hâle gelmesi sayesinde daha düşük frekanslarda daha iyi engelleme sinyalleri gönderiliyor. Bu sayede baslar da iyileştiriliyor.

sony wf-1000xm4 Android ve Windows 10 cihazlarla hızlı şekilde eşleştirilebilen WF-1000XM4, kullanıcılarına 8 saatlik bir dinleme süresi sağlıyor. Şarj kutusu ise kulaklığın pilini iki defa doldurabiliyor. Böylelikle toplam kullanım süresi 24 saate çıkıyor. Kutunun USB-C girişi üzerinden veya kablosuz olarak şarj edilebildiğini belirtmekte fayda var.

Sony WF-1000XM4 ABD’de 280 dolar, Avrupa’da ise 280 avro karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER