Teknoloji

Yakında beklenen Sony WH-1000XM5 kulaklık ile ilgili ilk ipuçları geldi

sony wh-1000xm5

Sony’nin gürültü önleyici özellikli WH-1000XM4 kulaklıkları, 2020’de piyasaya sürüldükten bu yana en iyi seçeneklerden biri oldu. Artık Sony için bu ürünün takipçisi olacak yeni nesil bir ürünü çıkarmanın zamanı geldi. Alman teknoloji haber sitesi TechnikNews, görünüşe göre WH-1000XM5 olarak adlandırılan halefinin bazı görüntülerini ve özelliklerini yayınladı.

Fark edebileceğiniz ilk şey, şık ve yeni bir tasarım, özellikle de daha ince biçimde tasarlanmış kafa bandıdır. 1000XM3 ve 1000XM4  neredeyse aynı görünüşe sahipti, ancak Sony yeni 1000XM5 ile birlikte bakış açısını değiştirebilir.

Dönebilen örtülü bir kol yerine; XM4’ün kulaklık kapları üzerindeki daha büyük boyutlu katlanır menteşenin yerini alan tek bir temas noktası ile birlikte kol açığa çıkarılmış. Bu, kulaklık kaplarının tasarımında dikkate değer bir değişiklik olacağı anlamına geliyor. Bununla birlikte dinleyicilerin deneyimlerinde de farklılık yaratabilir.

Bu kol, önceki tasarıma göre daha ince görünüyor. Bu durum kulaklığın hafiflemesine yardımcı olsa da, umarız kulaklığın sağlamlığına veya gücüne olumsuz bir etkide bulunmaz. Notebookcheck ve The Walkman Blog tarafından da belirtildiği gibi, Amerikan Federal İletişim Komisyonu (FCC) ve diğer düzenleyici kuruluşlara, yeni bir modelin ana hatlarını çizen başvurular şubat ayında yapıldı. Ortaya çıkan önemli bir unsur, FCC etiketinin kafa bandından kulak yastığının altına taşınmasıdır. The Walkman Blog’un tahminine göre bu, bandın artık plastik yerine metalden yapıldığı anlamına gelebilir.

sony wh-1000xm5

Sızdırılan modelin taşıma çantalarındaki resimleri, XM4’ün bir kulaklık kabını diğerinin içine geçiren katlama özelliğinin kalkacağını gösteriyor. Yine de bu fotoğraflardan, XM5’in masada, sehpada veya çantanızda çok fazla yer kaplamayacağı anlaşılıyor.

TechnikNews perakende kaynağına göre Sony WH-1000XM5, aktif gürültü engelleme (ANC) açıkken 40 saate kadar çalışma süresiyle XM4’ten 10 saat daha uzun süre boyunca dayanacak. USB-C üzerinden toplam 3,5 saatte şarj edilecek, bu da XM4’ten yaklaşık 30 dakika daha uzun olacak. Ayrıca, ANC için bir yerine iki işlemci kullanacağını ve neyin değiştiğine dair ayrıntı olmamasına rağmen sesin yeni bir sürücü tarafından üretileceğini öne sürüyorlar. Sesi almak için yine üç mikrofon kullanıyor, ancak mikrofonların konumlarında değişiklikler var.

Önceden “Custom” olarak etiketlenmiş düğme, öncekiyle aynı yerde bulunuyor. Ancak şimdi NC/Ambient olarak işaretlenmiş. Böylelikle muhtemelen çoğu insanın bu özel tuşu sesli asistanlar veya başka bir şey yerine gürültü engelleme için kullandığını gösteriyor.

2020 yılının model, birisiyle konuşmaya çalıştığınızı duyduğunda müziği susturan “Speak to Chat” ve aynı anda birden fazla cihaza bağlı kalan çok noktalı Bluetooth ses özelliğine sahipti. Bu özelliklerin yeni modele de taşınacağını tahmin ediyoruz. Sony WH-1000XM5 için resmi çıkış tarihi verilmedi, ancak dedikoduların artması, resmi çıkışın yakın olduğu şeklinde yorumlanabilir.

İLGİLİ HABERLER