Teknoloji

Sony yeni kablosuz kulaklığı WH-100XM4’ü tanıttı

Sony, WH-1000XM4 adını taşıyan en yeni üst segment kablosuz kulaklığını tanıttı. Aktif gürültü engelleme özelliğine sahip olan WH-1000XM4, selefine kıyasla çok köklü yenilikler getirmiyor. Sony’nin “bozulmadıysa tamir etme” anlayışıyla hareket ettiği bu kulaklık, mevcut özelliklerde kayda değer iyileştirmeler yapıyor.

Öncelikle Sony’nin WH-1000XM4’te aktif gürültü engelleme özelliğini iyileştirdiğini belirtmek gerekiyor. WH-1000XM4’te de bir önceki modelle aynı çift mikrofon ve QN1 gürültü engelleyici yonga bulunuyor. Ancak bu kulaklıkta aynı zamanda müzik ve ortam sesini saniyede 700 defa örnekleyebilen yeni bir işlemci mevcut. Bu veri, yeni bir algoritmayla birlikte kullanılıyor ve QN1’in gürültü engelleme efektini gerçek zamanlı şekilde yürütmesini mümkün kılıyor.

Uyarlanabilir Ses Kontrol özelliği ise kullanıcıların sıklıkla ziyaret ettiği konumları öğreniyor ve bunlardan her biri için özel bir ses modu oluşturuluyor. Bu da kalabalık bir caddedeyken çevre sesinin otomatik olarak açılmasını veya otobüste giderken tamamen kapatılmasını mümkün kılıyor. Tüm bu ayarlar, Sony’nin akıllı telefon uygulamasının üstünden yönetilebiliyor.

Gürültü engellemeyle bağlantılı bir diğer özellik ise “Speak-to-Chat” adını taşıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcı konuşmaya başladığında müzik otomatik olarak durduruluyor. Konuşma durduktan sonra 30 saniye içinde müzik yeniden çalınmaya başlıyor.

WH-1000XM4, tıpkı Apple AirPods gibi, kullanıcının kulağında olup olmadığını algılayabiliyor. Bu özellik, yakınlık sensörleri ve çift ivme ölçerin yardımıyla çalışıyor. Kulaklığın Google’ın Fast Pair (Hızlı Eşleştirme) özelliğini desteklediğini de belirtmekte fayda var.

sony wh-1000xm4

Aynı anda iki cihazla eşleştirilebilen WH-1000XM4, bu cihazlar arasında akıllı biçimde geçiş yapabiliyor. Örneğin bu cihazlardan biri telefon ise ve telefona çağrı gelmişse, kulaklık otomatik olarak o cihaza bağlanıyor. Tasarım ve 30 saatlik pil ömrü, WH-1000XM4’ün değişmeyen özellikleri arasında bulunuyor.

Sony WH-1000XM4 yurt dışında 350 dolarlık fiyat etiketiyle ön siparişe çıktı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER