Manşetler

Sony WH-1000XM5 kulaklıklar yeni tasarım ve iyileştirilmiş ses özellikleriyle tanıtıldı

sony wh-1000xm5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Son birkaç haftadır gördüğümüz çeşitli sızıntılardan sonra perşembe günü, Sony WH-1000XM5 resmi duyurusu geldi. Sony’nin önceki nesil WH-1000XM4 kulaklıklarına nazaran biraz daha yüksek fiyatla, 399.99 dolarlık ABD fiyatıyla 20 Mayıs’ta satışta olacak.

Sony, yeni kulaklıklara ikinci bir işlemci ekleyerek zaten çok iyi olan gürültü engelleme özelliğini daha yüksek seviyelere çıkardığını söylüyor. Şirketin basın açıklamasına göre, iyileştirmeler en çok “orta ila yüksek frekanslı gürültüde” fark ediliyor. Bu, sokak gürültüsü ve insan sesleri gibi şeyleri içeriyor.

sony wh-1000xm5

1000XM5 kulaklıklar, en son selefinden oldukça farklı bir tasarıma sahiptir. Sony, daha şık bir görünüm için gövde biçiminde bir kaydırıcıya geçiş yaptı ve sekiz mikrofonu kulaklık kapaklarının çevresine yerleştirdi. Ayrıca WH-1000XM5 kafa bandında önceki modellere göre biraz daha ince olan yeni bir sentetik deri türü kullanılıyor. Kontroller ise değişmiyor. Dokunma ve kaydırma hareketleriyle sesi kontrol etmeye devam ediyorsunuz. Aktif gürültü engelleme ile ortam modları arasında geçiş yapmak için fiziksel bir düğme var.

Dahili bileşenler de değişti. Sony, 1000XM4’lerin 40 milimetrelik sürücülerini, daha doğal ses çıkaran, “ses netliğini ve bas üretimini iyileştiren” yeni 30 milimetre sürücüler ile değiştirdi. 1000XM4 ile ilgili olarak gelen eleştirilerinden biri zaman zaman anlaşılması zor baslar sunmasıydı. Sony’nin yeni modelle bunun üstesinden gelmeye çalıştığı görülüyor.

sony wh-1000xm5

Ayrıca Sony, hüzmeleme oluşturan dört mikrofon ve AI gürültü azaltma algoritmalarının mümkün kıldığı gelişmiş sesli arama kalitesini de vurguluyor. Sony’nin LDAC, DSEE Extreme yükseltme, 360 Reality Audio, Speak to Chat gibi simgesel özellikleri de bu kulaklıklarda sunuluyor.

Görünüşte Sony WH-1000XM5 selefi WH-1000XM4’e göre tasarım dışında çok büyük değişiklikler sunmuyor. Ancak şirket, ses kalitesi, gürültü önleme ve sesli aramalar gibi en önemli konularda geçmiş 1000X serisi kulaklıkların ötesine geçtiğinden emin görünüyor. Aşağıda incelemesini bulabileceğiniz MKBHD, bazı alanlarda yeni modelin selefine göre geriye gittiğini söylüyor. Zaten Sony, 1000XM4’ü de satmaya devam edecek.

İLGİLİ HABERLER