Teknoloji

Sony kablosuz hoparlör serisine üç yeni üye: SRS XG300, XE300 ve XE200

sony srs xg300

Her yılın bu zamanlarında olduğu gibi Sony, kablosuz hoparlör serisine yeni üyeler ekliyor. Şirket hafta içinde, hem taşınabilir boyutlandırma hem de uygun toz ve nem korumaları (IP67) sayesinde tümü dışarıda kullanılmak üzere tasarlanmış Sony SRS XG300, XE300 ve XE200 olmak üzere, üç yeni modeli yurt dışında piyasaya sürüyor. Bu üçlü aynı zamanda, daha fazla ses basıncı ve daha az bozulma için dairesel olmayan “X-Balanced” hoparlörlere sahip Sony’nin X Serisinin bir parçasıdır.

İlk olarak, gruptaki en büyük seçenek SRS-XG300‘dür. Konik silindir şekli ve geri çekilebilir tutacağın kombinasyonu, bu hoparlöre çok daha küçük bir pakette daha çok boombox benzeri bir tasarım sağlıyor. Birden fazla ses seçeneği sunmak için XG300, düşük frekans tepkisini artıran bir Mega Bas özelliği, “en dengeli ses” için ClearAudio+ ve bir mekanda olmanın etkisini simüle eden Canlı Ses Modu gibi farklı özellikler içeriyor. Ayrıca, Sony’nin Music Center uygulaması size EQ’yu uygun gördüğünüz şekilde ayarlama olanağı sağlarken ve Party Connect veya Stereo Pair modları için birden fazla hoparlör bağlama seçeneği sunuyor.

sony srs-xg300
Sony SRS-XG300

İçeride iki X-Balanced hoparlör, iki tweeter ve iki pasif radyatör sesi yönetirken, şirketin simgesi hâline gelen özelleştirilebilir ışık halkaları her iki uçta da parlıyor. Sony, XG300’ün tek bir şarjla 25 saate kadar dayanacağını ve fişe taktıktan 10 dakika sonra 70 dakikaya kadar kullanım alabileceğinizi söylüyor. Ayrıca şirket, bu amaç için hoparlöre ihtiyaç duymanız durumunda daha doğal sesli aramalar için Echo Cancelling adı verilen arka plan yankısı ve gürültüsü azaltma özelliği de eklemiş. Bu teknoloji, iki kişinin birbirini kesmeden aynı anda konuşmasını sağlıyor. XG300, 15 Temmuz’da gri ve siyah renk seçenekleriyle 350 dolara yurt dışında satışa sunulacak.

Sony SRS-XE300
Sony SRS-XE300

Sıradaki model SRS-XE300 ve Sony, bu orta boy model için beşgen bir şekil veya şirketin tanımladığı gibi ergonomik bir “al ve git” tasarımı seçti. XE300, sesi daha eşit şekilde patlatarak X-Balanced sürücüler için hoparlöre daha geniş bir dinleme alanı sağlayan Sony’nin “çizgi şeklinde bir difüzör dediği” unsurla donatılmıştır. Sony’nin Party Connect ve Stereo Pair özellikleri, daha fazla ses için birden fazla hoparlörü senkronize etmenize olanak tanıyor. Yerleşik kontroller içinde, görüşmeler sırasında kullanım için bir mikrofon sesini kapatma düğmesi de bulunuyor. Yerleşik Echo Cancelling özelliği de var. Toz ve su geçirmez IP67 derecesine ek olarak, bu hoparlör darbelere de dayanıklıdır, böylelikle düşmelere karşı bir koruma daha ekler. Bu hoparlör sahiplerine tek bir şarjla 24 saate kadar pil ömrü sağlarken 10 dakika prize takmak size 70 dakika dinleme süresi veriyor. XE300, 15 Temmuz’da gri, siyah ve mavi renk seçenekleriyle 200 dolara satışa sunulacak.

Sony SRS-XE200
Sony SRS-XE200

Son olarak üçlünün en kompakt seçeneği olan SRS-XE200 var. Bu model XE300’den daha küçüktür, ancak aynı şekle ve genel tasarıma sahiptir. Tek görsel fark, XE200’ün bağlı bir taşıma kayışına sahip olmasıdır. XE300 gibi, bu model de daha geniş bir dinleme alanı için çizgi şeklinde bir difüzöre sahiptir ve ayrıca IP67 korumalarına ek olarak darbeye dayanıklıdır. Şirketin Parti Bağlantısı ve Stereo Çifti kurulumları aracılığıyla birden fazla hoparlörü bağlayabilirsiniz. Sony, 16 saate kadar dinleme bekleyebileceğinizi ve bir kez daha 10 dakikalık şarjla 70 dakikalık kullanım sunduğunu söylüyor. Çağrılar için, diğer yerleşik kontroller arasında kullanışlı bir sessiz düğmesi olduğu gibi Yankı İptali de burada. XE200, 15 Temmuz’da gri, siyah, mavi ve turuncu renk seçenekleriyle 130 dolara yurt dışında satışa sunulacak.

Her üç hoparlör de yurt dışında Sony’nin online mağazasında ön satışa sunuldu. Yakın zamanda Türkiye’de de satışa sunulacağını tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER