Teknoloji

Sony’den QX1 ve QX30 lens kameralar ve PlayMemories uygulamasına güncellemeler

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-qx1-030914

Sony’nin lens tarzı kameralarına IFA 2014’te iki yeni örnek daha katıldı: QX1 ve QX30.

Sony’nin lens tarzı kameraları akıllı telefona bağlanarak daha yüksek kaliteli sensör ve optik sistemlerle fotoğraf çekimi yapmayı sağlıyor. Böylelikle hareket hâlindeyken bir akıllı telefonun çekeceğinden daha kaliteli fotoğraflar çekmek mümkün oluyor.

Yeni modellerle birlikte Sony’nin lens kamera ailesi biraz daha genişlemiş oluyor. Geçen yıl da IFA’da QX10 ve QX100 lens kameraları tanıtılmıştı.


sony-qx-lens-kamera-090913

QX30’da 30x optik zum seçeneği bulunuyor. Optik SteadyShot özelliği sayesinde 24-700mm eşdeğer odak aralığında titreşimsiz, bulanık olmayan fotoğraflar çekmek mümkün hâle geliyor.

QX30’da 20 megapiksel, 1/2.3 inç Exmor R sensör, Sony G lens ve Bionz X işlemci gibi özellikler mevcut.

QX1 modeli QX30’dan daha ilginç görünüyor. Bir adaptör gibi de kullanılabilen bu lens kamera Sony’nin E-mount lenslerini de bağlamaya ve bunları akıllı telefonla kullanmaya izin veriyor. LA-EA4 adaptörünün varlığı hâlinde A-mount lenslerle de kullanım mümkün oluyor.

QX1’de APS-C boyutlu sensör yer alıyor, böylelikle Sony’nin Alpha serisindeki deneyim telefonda da elde edilebiliyor. RAW formatında fotoğraf çekimi ve hatta açılır flaş gibi imkanlardan da yararlanmak mümkün.

Lens türü kameranın işlemesi için yazılıma ihtiyaç var. O tarafta tüm işi PlayMemories uygulaması görüyor, seçenekler ve tek dokunuşla kontroller sunuyor.

Ayrıca bu lens kameralar için çeşitli aksesuarlar da mevcut. FSK1 adaptör sayesinde serbest açı çekim yapılabiliyor.

Sony’nin lens kameraları Eylül 2014 sonu itibarıyla piyasaya çıkmaya başlayacak.

İLGİLİ HABERLER