Teknoloji

Sony’nin PlayStation Now ile ilgili mobil uygulama planı ortaya çıktı

playstation now

Oyunlarını akıllı telefonlara götürmeyi planlayan tek konsol üreticisi Microsoft değil gibi görünüyor. The Verge sitesinin ulaştığı ve Epic Games’in Apple’a açtığı davaya ait olduğu söylenen bir belgeye göre, Sony de PlayStation Now platformu için bir mobil uzantı planlamış.

Belgede Apple’ın Sony’nin bu planından haberdar olduğu belirtildi. Sony’nin planının 2017’de şekillendiği ifade edilirken, şirketin ilk etapta 450 PS3 oyununu mobil eklentide sunmayı istediği belirtildi.

Apple’ın PlayStation Now’ın genişlemesinden Apple Arcade platformunun ilk hazırlıklarını anlatırken bahsettiği öğrenildi. Apple Arcade, 2019 itibarıyla faaliyete geçmişti. Cupertino merkezli şirket, PlayStation Now’ı Sony’nin oyun abonelik servislerine odaklanmasının bir göstergesi olarak değerlendirmiş.

Sony’nin PlayStation Now’ın mobil eklentisini neden hâla çıkarmadığı bilinmiyor. PlayStation Now ve PlayStation Plus’ın hibrit versiyonunun 2022’nin ilkbaharında faaliyete geçeceği söylense de, o dedikoduda mobil erişimden bahsedilmiyor. Sony’den de henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Sony, PlayStation Now mobil eklentisini Apple’ın bulut oyunlarını engelleme politikasına meydan okumamak için çıkarmamış olabilir. Microsoft, bu engellemenin etrafından dolaşmak için web tarayıcısını kullanıyor. Buna ek olarak, oyun kumandasını dokunmatik ekrana uyarlamak ve hücresel bağlantıda kesintisiz oyun deneyimi sağlamak gibi konuların da Sony’nin kararını etkilemiş olabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER