EğlenceTeknoloji

Sony PlayStation Now platformunu güçlendirecek

playstation now

Sony, çağa uyum sağlama konusundaki yeteneklerinin sorgulandığı bir dönemde gerçekleştirdiği kurumsal strateji toplantısında gelecek vizyonuna dair önemli detayları paylaştı. Şirket geleceği teknoloji ve yaratıcılığın gücünü kullanarak “duyguyla doldurmayı” amaçladığını belirtiyor. Sony, bu hedefe giden yolda PlayStation Now için de ayrı bir rol biçmiş gibi görünüyor.

Şirketin hedefleriyle ilgili açıklamalar, CEO Kenichiro Yoshida’dan geldi. Yatırımcılara seslenen Yoshida, Sony’nin Disney ve Netflix ile yaptığı anlaşmalar ve PlayStation 5 tedariğinde yaşanan sıkıntılardan bahsetti. Yoshida, şirketin hedefinin Sony’ye cihazlar veya eğlence yoluyla bağlı topluluğun büyüklüğünü 160 milyondan 1 milyara çıkarmayı hedeflediklerini de dile getirdi.

PlayStation 5 konusunda Yoshida’nın verdiği bilgiler pek sürpriz değil. Şirketin hâlihazırda ürettiği her bir konsolu sattığı biliniyor. Yarı iletken tedariğindeki sıkıntılara rağmen, PS5’in ikinci yıl performansıyla PS4’ü sollaması bekleniyor. Sony, çıkışının ertesi yılında 14.8 milyon PS4 satmıştı.

Sony bulut oyun ve abonelik servisleriyle ilgili hedeflerinde de iddialı görünüyor. PlayStation Network’teki etkileşimi artırmak isteyen şirket, fazla detaya girmese de bunun için dış stüdyolara destek vermeye ve yatırım yapmaya devam edeceğini belirtti. PlayStation Now için maksimum çözünürlük desteğini 1080p’ye çıkaran Sony, kısa vadede servise 20 milyar yen (1,55 milyar TL) yatırım yapmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER