Teknoloji

Sony PlayStation 4 Pro üretimini sonlandırdı

ps4 pro sony playstation 4

Sony, PlayStation 4 Pro üretiminin sonlandırıldığını açıkladı. PlayStation 4’ün standart versiyonunun üretimi ise devam edecek. Standart Jet Siyahı PS4 dışındaki PS4 ve PS4 Pro’ları mevcut stoklar tükendikten sonra bulmak mümkün olmayacak.

Sony’nin bu kararının ardındaki motivasyonu anlamak ise pek zor değil. Şirket, geçtiğimiz kasım ayında satışa sunduğu PlayStation 5’in üretimine odaklanmak amacıyla böyle bir karar aldı.

Sony konuyla ilgili açıklamayı, Japonya’daki bir mağazada görülen levhalar nedeniyle yaptı. Söz konusu levhalarda PS4 Pro’nun stoklarının üretimin sonlandırılması sebebiyle tükendiği belirtiliyordu.

ABD’deki PlayStation Direct mağazasına da PS4 Pro’nun artık satılmayacağını gösteren bir açıklama eklenmişti. Ancak bu açıklama medyada çıkan haberlerin ardından kaldırılmıştı. Söz konusu açıklamanın yakında yeniden siteye yerleştirilmesi muhtemel görünüyor.

PlayStation 4 Pro üretimine son verilmesi, PlayStation 5 stoklarının artmasına da olumlu bir etki yapabilir. Zira PlayStation 5’in hem standart hem de dijital versiyonunu bulma konusunda küresel ölçekte bir sıkıntı yaşanıyor. Sony’nin yeni kararının işleri nasıl değiştireceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER