EğlenceManşetler

Sony Music patronu Apple’ın müzik dinleme servisini tanıtacağını doğruladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

beats-music-apple-iphone-6-050215

Cannes’da düzenlenen müzik endüstrisi konferansı Midem’de konuşan Sony Music CEO’su Doug Morris, Apple’ın bu akşam (8 Haziran) düzenleyeceği WWDC 2015 açılış etkinliğinde yeni çevrim içi müzik dinleme servisini tanıtacağını doğruladı.

Çevrim içi müzik dinleme servisinin WWDC 2015’te tanıtılacağı uzun süredir konuşuluyordu. The Wall Street Journal geçtiğimiz hafta bu ihtimalin gerçekleşeceğini bir kez daha yazarken, Doug Morris’in açıklamaları bu iddianın gerçeğe dönüşeceğini doğrulaması açısından önem taşıyor. Morris, Apple’ın çevrim içi müzik dinleme konusundaki yenilenme girişiminin müzik endüstrisi açısından da bir dönüm noktası olacağını ve endüstrinin tekrar para kazanmaya başlayacağını iddia etti.

Reklam destekli çevrim içi müzik modellerini de değerlendiren Morris, Spotify’ın halen kârlı olmadığını ve bunun için de reklam yayını konusunda ciddi bir atılım yapamadığını öne sürdü. Sony Music CEO’su, Apple’ın çevrim içi müzik servisinin rakip servislere de reklam yayını konusunda avantaj sağlayacağını ve sektörün genelini canlandıracağını dile getirdi.

Morris, Apple’ın müzik dinleme servisine ilişkin daha fazla detay vermedi. The Wall Street Journal’a göre, Apple reklamsız çevrim içi müzik servisi aboneliği için aylık 10 dolarlık bir ücret alacak. Apple henüz Sony, Warner ve Universal gibi önemli plak şirketleriyle lisans anlaşmaları imzalamamış olsa da, bu durumun servisin duyurusuna engel olması öngörülmüyor.

İLGİLİ HABERLER