Ulaşım

Sony ve Honda’nın elektrikli otomobil şirketinin adı belli oldu

sony honda
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony ve Honda bir süre önce elektrikli otomobil alanındaki ortaklıklarının bağımsız bir şirket altında yürütüleceğini duyurmuştu. Bu bağımsız şirketin adının Sony Honda Mobility Inc. olacağı açıklandı. Japonya’nın başkenti Tokyo’da kurulacak olan şirket, 2022 bitmeden faaliyete geçecek.

Yeni şirkette hem Sony hem de Honda yüzde 50 hisse sahibi olacak. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını ve CEO’luğunu Honda’dan Yasuhide Mizuno yapacak. Sony’nin başkan yardımcısı Izumi Kawanishi ise operasyon şefliğini ve başkanlığını üstlenecek.

Sony’den daha önce yapılan açıklamada; Honda’nın bu iş birliğine üst düzey çevre ve emniyet teknolojilerini, mobilite geliştirme yeteneklerini, otomobil kasası üretme teknolojisini ve satış sonrası hizmet yönetimi deneyimini koyacağı belirtilmişti. Sony ise görüntüleme, sensör, telekomünikasyon, şebeke ve eğlence teknolojileriyle bu ortaklığa katkı yapacak.

Honda elektrikli otomobil geliştirme sürecinde rakiplerinin bir hayli gerisinde kalmış durumda. Şirketin portföyünde Honda E dışında bir elektrikli otomobil bulunmasa da, bu alanda atılan adımlar da son zamanlarda artmış durumda.

Honda 2040 itibarıyla tüm portföyünün elektrikli ve yakıt hücreli otomobillerden oluşmasını hedefliyor. Bu doğrultuda 40 milyar dolarlık bir yatırım planlayan şirket, 2030’a kadar 30 yeni elektrikli otomobil modelini yollara çıkaracak. Sony ise kendi tasarımı olan iki elektrikli otomobili sergilemiş durumda. Sony Honda Mobility’nin bu planlarda nasıl bir yer edineceğini görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER