Teknoloji

Sony “Honami mini” olarak anılan telefonu Xperia Z1 f adıyla çıkarabilir

Sony Xperia Z1’in daha küçük boyutlara sahip yeni bir versiyonunun yolda olduğuna dair yeni bir işaret daha kendini gösterdi.

sony-xperia-z1-f-dedikodu-011013-1

Samsung Galaxy S4 mini ve HTC One mini gibi, Sony’nin de amiral gemisi telefonu Xperia Z1’in bir “mini” versiyonunu çıkarmayı planladığına inanılıyor. Bu telefonun Honami mini olarak anıldığı söyleniyordu; bu sızıntıda yer alan Sony Xperia Z1 f’in de aynı kod adıyla anılan telefonu temsil ettiği düşünülüyor.

Xperia Blog sitesi tarafından yayınlanan sızıntılara göre bu telefon Japonya’da mobil operatör NTT DoCoMo tarafından pazarlanacak. Xperia Z1 f de daha büyük ekranlı Xperia Z1 gibi 2.2 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemciye sahip olacak. Ancak bu telefonda 5 inç yerine 4.3 inç ekran bulunacak.

sony-xperia-z1-f-dedikodu-011013-2

Söz konusu 4.3 inç ekranın çözünürlüğünün Full HD’den 720p’ye (1280 x 720) düşürülmesi bekleniyor. Ayrıca yüzey alanının düşmesine bağlı olarak pil kapasitesi de 3000 mAh’den 2300 mAh’ye gerileyecek.

Yine 2 GB RAM taşıyacak olan Xperia Z1 f’in Xperia Z1’deki kamerayı da koruması bekleniyor. Xperia Z1 f’in de arkasında 20.7 megapiksel sensörlü kamera bulunacak, önde de 2 megapiksel kamera yer alacak. Ayrıca telefonun IP55/IP58 standartlarını karşılaması, yani toza ve suya dayanıklı olması da bekleniyor.

Öte yandan sızıntılara göre telefon daha fazla renk seçeneğine sahip olacak. Xperia Z1 f’in siyah, beyaz, pembe, kırmızı ve yeşil renk seçenekleriyle sunulması bekleniyor.

Yukarıda listelenenler dışında başka bir detay bulunmuyor, ancak eğer sızan kaynak bir NTT DoCoMo belgesiyse, çok yakında daha fazlasını görebiliriz.

İlgili >> Xperia Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER