Teknoloji

Sony daha fazla 2015 4K Ultra HD TV’ye HDR desteği getiriyor

sony-4k-ultra-hd-tv-hdr-160915

Sony, Yüksek Dinamik Aralığı (HDR) desteğini daha fazla 4K Ultra HD televizyonuna getireceğini duyurdu. Şu anda iki Sony 4K Ultra HD modeli bu desteği sunuyor, yakın gelecekte üç mevcut modele gelecek güncellemeyle birlikte HDR desteği sunulmuş olacak.

HDR özelliği kullanıcıların renk, parlaklık ve aydınlık gibi unsurlar için daha yüksek dinamik aralığı sunuyor, bu da görüntüler içindeki nesnelerin ve bileşenlerin daha ayırt edici olmasını sağlıyor. Yani daha fazla detay, daha fazla renk ve daha yoğun bir görsel deneyim HDR teknolojisi sayesinde sunuluyor.

X930C ve X940C modelleri için HDR desteği duyurulmuştu. Yakın gelecekte, sonbahardan itibaren X850C, X900C ve X910C modelleri de alacakları güncellemeyle birlikte HDR desteğine kavuşacak.

Önümüzdeki sonbahardan itibaren Sony, 4K Ultra HD TV satın alan kullanıcılarına HDR uyumlu içerik sunumuna da başlayacak. Muhteşem Örümcek Adam 2, Siyah Giyinen Adamlar 3, Dünya – Yeni Bir Başlangıç ve Fury gibi Sony Pictures Home Entertainment yapımı filmler Amazon Video uygulaması üzerinden ABD’deki kullanıcılara sunulacak.

İLGİLİ HABERLER