EğlenceManşetler

Sony bulut tabanlı oyun servisi Gaikai’yi 380 milyon dolara satın aldı

Bulut tabanlı oyun servisi Gaikai’nin son zamanlarda gündemde yeteri kadar yer tuttuğunu gözlemliyorduk. Ancak Gaikai şimdi manşetlerde daha üst sıralara çıkacak, çünkü bu servis oldukça önemli miktarda bir para karşılığında Sony tarafından satın alındı.

Aslında Sony’nin Gaikai’yi satın alacağına dair dedikodular geçen hafta da dillendiriliyordu, o zamanlar bu satın almanın 500 milyon dolar civarında bir para karşılığında gerçekleşeceği söyleniyordu. Ne var ki, satın alma anlaşmasının 380 milyon dolar karşılığında imzalandığı kaydedildi. Böylelikle Sony Computer Entertainment önemli bir servisi tahmin edilenden daha ucuza kapatmış oldu.

Bulut tabanlı oyun servisleri kullanıcıların uzaktaki oyun sunucularına bağlanarak oyun keyfi yaşamasına olanak sağlıyor. Akıllı TV uygulamalarının gelişmesi bu tarz ürünler için bulut tabanlı oyun servislerini daha da önemli hâle getirdi. Akıllı TV üreticileri bulut tabanlı oyun servislerinden yararlanarak TV’lerini birer oyun konsoluna çevirmeyi amaçlıyor. Gaikai de bu noktada önemli bir oyuncu olarak dikkat çekiyor. Sony’nin bu servisi satın alması hiç şüphesiz PlayStation konsoluna da katkıda bulunacaktır. Gelecek nesil PlayStation’da bulut tabanlı oyun servislerinin daha fazla kullanıldığını görürseniz, şaşırmayın. Belki de PS 3 bile çeşitli yazılım güncellemeleriyle bulut tabanlı oyun servislerinden yararlanmaya başlayabilir. Bunların bir tahmin olduğunu hatırlatalım.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER