Teknoloji

Sony Bravia Cam ile TV’ler el hareketiyle kontrol edilebilecek

sony bravia cam

Sony, CES 2022’de Bravia Cam adını taşıyan yeni video kamerasını da tanıttı. Bravia Cam, şirketin yeni amiral gemisi televizyonu QD-OLED A95K ile birlikte gelecek. Ancak 2022 model diğer TV’lere de bir eklenti olarak monte edilebilecek.

Bravia Cam ile görüntülü görüşme yapmak mümkün olacak. Ancak Sony kameranın bundan daha fazlasını yapmasını amaçlıyor. Burada akıllara gelen soru ise “Bravia Cam yeteneklerinin ne kadarını gerçek dünyada sergileyebilecek?” oluyor.

Bravia Cam’in en dikkat çekici özelliği, 2022 model Sony TV’leri el hareketleriyle kontrol etme imkanı sunması. Örneğin, televizyonu kapatmak için yumruğunuzu sıkmanız yeterli olacak. Veya elinizi sallayarak televizyonun sesini açabilecek ya da oynatılan içeriği durdurabileceksiniz.

Bravia Cam televizyona bağlandığında bir yakınlık sensörü işlevi de görecek ve ekrana çok yakın oturan birini tespit ettiği takdirde uyarı gönderecek. Bunun özellikle çocuklu ailelerin işini yarayacak bir özellik olduğu söylenebilir. Bravia Cam’in bir diğer özelliği de kullanıcının odadan çıktığını fark ettiğinde televizyonu kapatabilmesi. Bu kapatmanın hangi sürede gerçekleşeceği kullanıcılar tarafından ayarlanabilecek.

Sony Bravia Cam ilk olarak sadece görüntülü görüşmelerde kullanılabilecek. Diğer özellikler ise yazılım güncellemeleriyle aktif hâle getirilecek. Sony, gizlilik konusundaki endişeler için de şimdiden önlemini almış durumda. Kamerayı ve yerleşik mikrofonunu kapatmak için fiziksel bir anahtar ekleyen şirket, kamerada özel verilerin saklanmadığını ve mikrofonun da sadece video görüşmelerde kullanılacağını belirtti. Bravia Cam’in verilerini televizyonun ayarlar menüsü üzerinden temizlemek de mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER