Teknoloji

Sony akıllı telefon pazarındaki politikasında değişikliğe gidebilir

xperia xz inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony akilli telefonSony akıllı telefon pazarındaki konumunu daha yukarı taşımak adına portföyünde bazı değişikliklere gidebilir. Şirketin değişiklik planına dair ilk ipuçları, 2017 Yatırımcı Günü adı verilen etkinlik sırasında yapılan bir sunumda ortaya çıktı. Söz konusu sunumda, şirketin “Premium Standard” olarak nitelediği kategorideki telefonları üretmeyi bırakacağı belirtildi.

2016 çıkışlı Xperia X ve Xperia X Compact gibi telefonlar söz konusu kategoride yer alıyor. Bu kategorideki cihazlar, en üst segmentteki telefonlardan daha düşük bir fiyat karşılığında satılıyor. Özellikleri ise üst segment ve alt segmentin arasında konumlanıyor.

Melez bir kategori olarak nitelendirilebilecek “Premium Standard” içindeki telefonlar, başka segmentlere tam anlamıyla yerleştirilemiyor. Bu arada kalmışlık durumu kullanıcıların başka telefonlara yönelmesine neden olabiliyor.

Dolayısıyla söz konusu kategorideki telefonların Japonya dışında istenilen satış rakamlarına ulaşamamasına pek de şaşırmamak gerekiyor. Xperia X ve Xperia X Compact’in akıbeti konusunda Sony’den henüz resmi bir açıklama gelmiş değil.

Sony orta ve üst segment arasında konumlanan telefonlarına veda ederken, bundan sonrası için odak noktasını gerçek amiral gemilerine ve gerçek orta segment telefonlara yönlendirecek gibi görünüyor. Şirketin böylelikle akıllı telefon pazarında eski gücünü yeniden kazanmayı amaçladığı söyleniyor.

Sony’nin mevcut üst ve orta segment telefonları Xperia XZ Premium ve Xperia XA1, kategorilerinin tipik örnekleri olarak nitelendirilebilir. Yeteneklerinin daha net biçimde belirlenmiş olması, Sony’nin yeni telefonlarının pazarda daha rahat anlaşılması ihtimalini artırıyor.

Etkinlikte gösterilen slaytlar, şirketin akıllı telefon pazarına süreceği yeni ürünlerde bulunacak özellikler hakkında da bazı ipuçları veriyor. Gelişmiş kamera özellikleri, yüksek çözünürlüklü ekranlar, 4K içerik ulaştırma ve çok yüksek indirme hızları için yeni ağ teknolojileri geliştirmek şirketin planları arasında bulunuyor.

Sony akıllı telefon portföyünün yeni üyelerini IFA 2017’de tanıtabilir

Sony’nin 2017 mali yılı içindeki telefon çıkarma takvimini gösteren bir slaytta ise iki amiral gemisi modelin tanıtılmasının planlandığı görülüyor. Bu telefonlardan en azından birinin eylül ayının başında Berlin’de düzenlenecek IFA 2017’de tanıtılması şaşırtıcı olmayacaktır. Slaytta orta segment telefonlar konusunda bir işaret verilmese de, Sony’nin bu segmenti de unutmayacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER