Teknoloji

Sony 2023 Bravia TV serisini tanıttı

sony 2023 tv

Sony, CES 2023’te boş geçtiği 2023 model Bravia TV serisini, bu hafta içinde düzenlediği yeni bir etkinlikle duyurdu. Sony, LG ve Samsung gibi şirketlerin daha pahalı cihazlarıyla rekabet etmek için amiral gemisi cihazlarını “Bravia” markası altında tanımlıyor. Bilmeyenler için bir bilgilendirme yapacak olursak, modeller içindeki tanımlamalar aşağıdaki gibi yapılıyor:

  • İlk harf panel tipini belirtir. X LED’dir, A OLED anlamına gelir
  • Ortadaki sayılar ürün katmanını gösterir ve sayı yükseldikçe kalite artar
  • Son harf üretim yılını gösterir ve biz L’ye kaldık (geçen yıl K idi).

2023 serisindeki her bir Bravia TV modeli, Sony’nin yeni “XR Clear Image Technology” ve şirketin güncellenmiş Bilişsel İşlemcisi XR ile birlikte sunuluyor. Bunlar, hareket bulanıklığını azaltarak gürültü düşürmeyi ve hareket netliğini iyileştirmeyi hedefliyor.

Buna ek olarak, güncellenen işlemci görüntü kalitesini iyileştirmek için OLED ve LED panelinin arka plan aydınlatmasını kontrol edebilir. Ayrıca TV ses sisteminde yapılan güncellemeler sayesinde TV ve soundbar seslerinin senkronize edilmesine ve 360 derece uzamsal ses haritalamasına da izin veriliyor.

İzleyicinin odadaki konumunu algılayan ve görüntü/ses kalitesini bulundukları yere göre optimize eden, “Bravia kamerası” adlı bir özellik de vardır. Google TV, her TV’de yerleşik biçimde sunuluyor. Artık TV uzaktan kumandasına bir Crunchyroll düğmesi yerleştirilmiştir. Böylelikle Sony, sahibi olduğu şirketin uygulamasına bir ayrıcalık tanımış oluyor.

Öte yandan A95L ve A80L, titreşimli aktüatörler kullanılarak sesin tüm ekrandan üretilmesini sağlayan Acoustic Surface Audio+ özelliğine sahiptir.

2023 model Sony Bravia TV’lerde PlayStation 5 kullanıcıları da düşünülüyor

En iyi ekran deneyimini arayan PlayStation 5 sahipleri, muhtemelen aynı şirket tarafından geliştirilen bir TV’yi satın almak isteyecektir. 2023 Sony Bravia serisi, kullanıcıların görüntü kalitesini ve hareket bulanıklığını azaltma gibi ayarları değiştirmek için erişebileceği bir Oyun Menüsü içeriyor.

Ayrıca kullanıcılar, TV’nin görüntüsünü oynanan oyunun türüne göre ayarlayan “otomatik tür resim modu”na ve buna göre karanlığı değiştiren otomatik HDR ton eşlemesine erişebilir. Her TV’de ayrıca 120 fps’de 4K görüntü kalitesi sağlayan HDMI 2.1 vardır.

2023 Sony Bravia modelleri

2023 Sony Bravia modelleri aşağıdaki serilerden oluşuyor:

  • Bravia XR X90L 4K Full LED: 55, 65, 75 veya 86 inç ekranla sunulur
  • Bravia XR A95L 4K OLED: 55, 65 veya 77 inç ekranla sunulur
  • Bravia XR A80L 4K OLED: 55, 65, 77 veya 83 inç ekranla sunulur.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER