Teknoloji

Sony: Playstation 5 satın almak eskiye kıyasla çok daha kolay

sony ps5 amazon

Sony PS5 satın almanın artık eskiye kıyasla çok daha kolay olduğunu söylüyor. Konuyla ilgili açıklama Sony Interactive Entertainment’ın marka, donanım ve çevresel ürünlerden sorumlu başkan yardımcısı Isabelle Tomatis tarafından yapıldı.

2020’nin kasım ayında satışa sunulan PlayStation 5’i bulmak uzun süre boyunca çok zor olmuştu. Sony de kısa bir süre önce “eşi benzeri görülmemiş” talebi karşılamaya çalışırken kendisine sabır gösteren hayranlarına teşekkür etmişti.

Tedarik sorunlarının geçmişte kaldığından emin görünen şirket, PlayStation 5 için yeni bir reklam filmi yayınladı. Söz konusu reklam filminde izleyicilerin karşısına bir haber kanalı çıkıyor ve bu kanalın haberleri yoğun oyun referansları barındırıyor. Sony’nin pazarlama faaliyetleri çerçevesinde sosyal medyada tanınmış kişilerle iş birliğine başladığı da belirtiliyor.

Sony PS5 tanıtımına neden yeniden hız verdi?

Sony PS5 için pazarlama faaliyetlerine hız verilmesine pek şaşırmamak gerekiyor. Kısa süre önce yeni DualSense Edge oyun kumandasını duyuran şirket, 22 Şubat’ta da PlayStation VR 2’yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor. OLED ekran, 110 derece görüş açısı ve 4K HDR desteği gibi özelliklerle Sony’nin yeni sanal gerçeklik başlığı selefinin önüne geçiyor. PlayStation VR 2’nin sadece PS5 ile birlikte kullanılabileceğini hatırlatmakta fayda var.

PlayStation VR 2 piyasaya çıktığında 30’dan fazla oyunu destekleyecek. Bunlar arasında Gran Turismo 7, Resident Evil Village ve Horizon Call of the Mountain gibi popüler oyunlar da yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER