Teknoloji

Sony bu yıl CES’te yeni TV’lerini tanıtmayacak

sony ces 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

CES denilince akla gelen ilk şirketlerden biri de Sony’dir. Şirket her yıl en yeni ve çekici 4K TV’lerini burada tanıtıyordu ve Las Vegas’ta düzenlediği etkinlikte diğer ev sineması donanımlarını da sergiliyordu. Ne var ki, bu yıl Sony’den alıştığımız bu hareketlerin bir kısmını göremeyeceğiz.

Sony Electronics, CES’te yeni bir TV serisini tanıtmayacak. Bunun yerine, CES etkinliğini yakında çıkacak olan PlayStation VR2 sanal gerçeklik cihazı için bir vitrin olarak kullanacak gibi görünüyor. Zaten çarşambayı perşembeye bağlayan gece düzenlenecek olan Sony’nin CES etkinliğinin YouTube akışının görselinde de bu sanal gerçeklik başlığı görülyüor. Ayrıca Sony, basın toplantısında çeşitli otomotiv haberleri vereceğine dair ipuçları da verdi.

Sony Electronics’ten The Verge sitesine yapılan açıklamada şirket, CES 2023 boyunca herhangi bir TV ayrıntısını paylaşmayacağını doğruladı. Ancak, “yakında yapılacak bir duyuru için lütfen bizi izlemeye devam edin.” dedi. Daha önceki bir açıklamada, “Çeşitli faktörlere dayalı lansman zamanlamaları planlıyoruz ve 2023’te kısa bir süre sonra müşterilere yeni ve heyecan verici teknolojiler sunmaktan heyecan duyuyoruz.” ifadelerine yer verilmişti.

Bu nedenle, Sony’nin oldukça beğenilen 2022 model Bravia XR TV’lerinin haleflerini açıklamasını bekliyorsanız, bunun için normalden biraz daha uzun süre beklemeniz gerekecek gibi görünüyor.

Yeni modeller Türkiye’de genellikle yazın ortalarından itibaren satışa çıkmaya başlıyor. Bu nedenle şirketin onları CES etkinliğinin dışında tutması, bunların satışa çıkış tarihlerinde bir öteleme olacağı anlamına gelmez.

Eğer Sony’nin CES 2023 etkinliğinin yıldızı TV’ler olmayacaksa, o zaman ne öne çıkacak? PSVR2 başlıklarının piyasaya çıkışına az bir zaman kaldı. Ön siparişler açıldı. Sony, 549.99 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan bu aksesuarın yetenekleri konusunda tüketicileri etkilemek ve onları satın almaya ikna etmek için elindeki bir fırsatı daha değerlendirmek isteyecektir.

Bu arada otomobili de unutmamak gerekiyor. Sony ve Honda, ortaklaşa tasarladıkları elektrikli araçları 2026 yılı içinde ABD, Japonya gibi ülkelerde satışa sunmayı hedefliyor. Sony Honda Mobility, iki şirketinin elektrikli araç pazarındaki vizyonunu Sony’nin standında sergileyecek.

CES, son yıllarda ilgi alanını ulaşım ve otomotiv sektörlerine doğru genişletiyor. Sony ve Honda’nın elektrikli otomobillerinin yanı sıra Türkiye’nin markası Togg da, CES 2023’de standıyla birlikte boy gösterecek önemli oyuncular arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER