Teknoloji

Samsung 2023 model MicroLED ve 8K TV’leriyle iddialı

samsung 2023 tv

The Wall’u CES 2018’de tanıttıktan dört yıl sonra Samsung, MicroLED teknolojisini ana akım kullanıcılara hitap eden bir teknoloji getirmeye hazırlanıyor. CES 2023’te şirket 50, 63, 76, 89, 101, 114 ve 140 inç boyutlarında MicroLED modelleri sunacağını duyurdu. Böylelikle yeni ekran teknolojisi söz konusu olduğunda, tüketicilerin sahip olabileceği seçenek miktarını büyük ölçüde genişletti.

Samsung, genişletilmiş seri için fiyat ve piyasaya çıkış tarihi gibi bilgileri sağlamadı, ancak şirket yeni modellerin bugüne kadarki en uygun fiyatlı MicroLED TV’leri olduğunu iddia ediyor. Ürünlerden birkaçı, Samsung’un geçmişte sunduğu tüm MicroLED TV’lerden daha küçük boyutlarda olduğundan, bunları evinize kurmak için deneyimli bir personele veya yetkili servise ödeme yapmanız da gerekmez.

Samsung, MicroLED serisinin 2023’te görüntü kalitesi standardını belirleyeceğini iddia ediyor. Ürünler, 240Hz değişken yenileme hızına ve 2 nanosaniye tepki süresine sahiptir. Ayrıca “yoğun” kontrast için 20 bit siyah ayrıntı sunar. Ayrıca “yoğun” kontrast için 20 bit siyah ayrıntı sağlar.

samsung 2023 tv

Ayrıca Samsung, serinin yeni amiral gemisinden başlayarak Neo QLED setleri için çeşitli güncellemeler vadediyor. QN900C, maksimum 4.000 nit parlaklığa ulaşabilen 8K Quantum MiniLED aydınlatmalı bir panele sahip. Samsung’un 2022 model Neo QLED setlerinde olduğu gibi, QN900C de 14 bitlik bir arka ışığa sahiptir. Bununla birlikte, şirketin 8K Real Depth Enhancer Pro yazılımında yaptığı ince ayar sayesinde TV daha da iyi kontrast sunuyor. Samsung, HDR efektlerini standart dinamik aralık içeriğine otomatik olarak uygulayabilen yeni Auto HDR Remastering algoritmasının dahil edilmesi sayesinde eski filmleri ve TV dizilerini izlerken gelişmiş görüntü kalitesi elde edilebilir.

4K seti tercih edenler için QN935C de var. Samsung’un yeni 4K amiral gemisi, harici bir bağlantı kutusu ihtiyacını ortadan kaldıran ve 20 mm’den daha ince çerçevelere izin veren yeniden tasarlanmış bir güç kartına sahip. Ayrıca QN935C’de, setin özel bir ses çubuğu olmadan Dolby Atmos sesi üretmesine olanak tanıyan üstten ses veren hoparlörler bulunuyor. Samsung’un tüm 2023 Neo QLED serisinin yerleşik Zigbee ve Matter Thread hepsi bir arada modüllere sahip olacağı gerçeği sayesinde, hem QN900C’yi hem de QN935C’yi akıllı ana merkez olarak kullanabilirsiniz.

Samsung QD-OLED serisine yeni üyeler

Geçen yılki CES’te Samsung’un yeni QD-OLED teknolojisini piyasaya sunduğunu görmüştük. Bu yıl ise şirket, yepyeni 77 inçlik bir model de dahil olmak üzere ek modeller sunmak için ürün yelpazesini genişletiyor. Daha önce duyurulduğu gibi 2023 QD-OLED TV serisi, Samsung’un yeni “HyperEfficient EL” OLED malzemesi ve IntelliSense AI sayesinde 2.000 nite kadar tepe parlaklık değeri sunacak. Samsung, en yeni panellerinin enerji açısından daha verimli olduğunu ve 144 Hz yenileme hızlarını desteklediğini söylüyor. Ek olarak şirket panellerine, AMD FreeSync Premium Pro sertifikası da almayı becerdi.

Samsung, QD-OLED serisi için fiyatlandırma ve piyasaya çıkış bilgilerini açıklamadı. Bunlar için önümüzdeki ayları beklememiz gerekecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER