Teknoloji

Samsung 2023 model QD-OLED TV’lerinde maksimum parlaklık seviyesini yukarı çekecek

samsung qd-oled tv

Samsung QD-OLED TV serisini geçtiğimiz yıl CES 2022’de tanıtmıştı. Diğer OLED TV’lere kıyasla daha yüksek parlaklık vadeden Samsung, böylelikle özellikle LG ile olan rekabetinde avantaj sağlamayı hedeflemişti.

Ancak LG’nin 2023 model OLED TV’leri ile Samsung’un bu üstünlüğü sona ermişti. LG yeni OLED TV’lerinin yüzde 70 daha fazla parlaklık sunduğunu belirtmişti. LG’nin yeni TV’lerinde maksimum parlaklığın 1800 nit seviyesini bulduğu biliniyor.

Samsung’un LG’ye yanıtı ise fazla gecikmedi. Samsung Display tarafından yapılan açıklamada, 2023 model QD-OLED TV’lerde maksimum parlaklığın 2000 nit seviyesine çıkacağı belirtildi. Bu açıklama, şirketin LG’ye ve Mini-LED teknolojisine yanıtı olarak değerlendirilebilir.

Samsung QD-OLED TV modellerinde seçenekleri artırıyor

Bu artışın Samsung Display’in yeni QD-OLED paneli sayesinde mümkün olduğu belirtiliyor. Şirketin bu panelde “HyperEfficient EL” isimli yeni bir OLED materyali kullandığı ifade ediliyor. Buna ek olarak, IntelliSense AI isimli yapay zekâ teknolojisinden yararlanıldığı dile getiriliyor. Samsung’dan verilen bilgiye göre, yeni TV’ler enerji tüketimi konusunda daha verimli olacak ve daha doğru renkler gösterecek.

Samsung QD-OLED TV ailesinde 2022’ye kıyasla daha fazla ekran boyutu seçeneği sunacak. 2022’de portföyünde sadece 55 ve 65 inç QD-OLED TV’lere yer veren şirket, 2023’te bunların yanına 49 ve 77 inç seçeneklerini de ekleyecek. Bu televizyonların Tizen OS, HDR10+, Bixby, Alexa ve SmartThings gibi özellikler taşıması beklense de, henüz detaylar paylaşılmış değil. Samsung’un yeni QD-OLED TV’lerinin fiyatı ve çıkış tarihi de şu an için belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER